Sevdiklerinize İYİ Kİ VARSIN demek için hemen tıklayınız

KVKK Eğitimi Novarge'de

KVKK Eğitimi Novarge'de

KVKK Eğitimi (Kişisel Verileri Koruma Kanunu) Uzmanlık Eğitimleri Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde verilmeye başlandı.

Avrupa Birliği Uyum yasaları çerçevesinde ülkemizde 17 Mart 2016 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak iç hukuka dâhil edildi. Ardından Kişisel Verileri Koruma Kurumu hizmetlerine başladı.

KVKK nedir?
KVKK, Kişisel Verilerin Korunması Kanunudur. Aynı zamanda bu kanunu işletebilmek ve süreçleri sürdürebilmek için KVKK kurumu hayatımıza girmiştir. Bu tarihten sonra denetimler başlayarak kişisel verilerin korunması konusunda ciddi adımlar atılmaya başlanmıştır. Uzun bir süredir tasarı halinde bekleyen KVKK kanunu 7 Nisan 2016 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.  Bu sayede kişisel verilerin işlenmesinden tutun da özel hayatın gizliliğine kadar kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak için kişisel verileri işleyen firmaların yükümlülükleri ile uyacakları kurallar belirlenmiştir.

Kişisel Veri nedir?
Aslında kişiye ait her türlü bilgi diyebiliriz. Bir gerçek kişinin; adı, soyadı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi bireyin sadece kimliğini ortaya koyan bilgiler değil; telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, e-posta adresi, hobiler, tercihler, etkileşimde bulunulan kişiler, grup üyelikleri, aile bilgileri, sağlık bilgileri gibi kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak belirlenebilir kılan tüm veriler kişisel veri olarak kabul edilmektedir.

Novarge olarak biz ne yapıyoruz?
Türkiye'de ilk kez Video+Canlı Ders ve Yüz Yüze Eğitim ile harmanlanmış bir eğitim modeli ile alana ilgili duyan kişileri tam donanımlı olarak KVKK uzmanı olarak yetiştiriyoruz.

Yorum Yaz

Kategoriler

Popüler.

12 Eylül 2020

Bilgi Çağında Sertifikalı Eğitimin Önemi

Okullarda bireylerin almış olduğu eğitimin yanı sıra bazı kurum ve kuruluşların müfredata bağlı kalarak bireylerin kazanım sağlaması amacıyla oluşturduğu topluluklar vardır. Bu kurumlar belirli bir eğitim sürecinin sonunda katılımcıların eğitim temelli bir sertifikaya sahip olmasını sağlar. Sertifikanın bireylere eğitim sonunda verilmesinin birincil amacı katılımcıların eğitimi doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamlayarak eğitimde sağlanan bilgiye sahip olduklarının somut bir göstergesini sağlayabilmektir. Günümüzde kurumların topluma sağlamış olduğu sertifikalı eğitimlerin neticesinde katılımcıların kafasında beliren sorular vardır. Bu sorular genel anlamda, “Sertifikayı günlük hayatımızda hangi alanlarda kullanabiliriz?” “Sertifika iş hayatında nasıl bir katkı sağlar?” şeklinde oluyor.

14 Eylül 2020

Pandemi Sürecinde Bireysel Gelişim

İzole yaşamın başladığı zamanlarda insanlar yaşamını artık evden ibaret kılmaya başladı. Bir nevi hayatı eve sığdırmak için çaba sarf ettik… Hayatı eve sığdırmak için tüm faaliyetlerimizi dört duvar içine taşımak zorunlu hale geldi. Spor aktiviteleri evde yapıldı, tüm iş aktiviteleri bilgisayar aracılığıyla çözüldü, dersler televizyon kanallarından işlendi, yemek tarifleri alındı ve farklı farklı yemekler yapıldı. Hatta tüm ülke bir anda ekmek yapmak için kolları sıvadı da diyebiliriz…

16 Eylül 2020

Doğru CV Nasıl Hazırlanır?

Hayatta attığımız her adım, verdiğimiz her karar ve dokunduğumuz her hayat -kendi hayatımız dahil- bizi yaşamda bir üst noktaya götüren köprü görevini görür sevgili NOVARGE okurları…

18 Eylül 2020

Portfolyo Nasıl Hazırlanır?

Kariyer yolunda adım adım ilerlerken ve gözümüzün gördüğü, elimizin değdiği her şeyi hayatımızın bir parçası haline getirirken; bugün yeniden NOVARGE sitesinde, kurumlar ile çalışan arasındaki bağı temellendiren hususlara değiniyoruz sevgili okurlar…

KAPAT

Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Sitemizi kullandığınız sürece Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.