Novarge Premium
MEB Onaylı Sertifikalar Yurt Dışında Geçerli mi?

MEB Onaylı Sertifikalar Yurt Dışında Geçerli mi?

KARİYER

Ağustos ayını uğurladığımız yeni bir haftanın ilk iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, bireysel gelişimin en önemli basamaklarından birini oluşturan sertifikaların niteliklerinden bahsedeceğiz.

Yaşamımız boyunca bireysel gelişim basamaklarını adım adım tırmanırız. Zamanla yavaşlayan tırmanışlar bir kitap, söz, öğüt ya da eğitim gibi bilgi takviyeleriyle hızlanmaya başlar. Bizi hedefe götüren en sağlam adımlardan birini sertifikalar oluşturur. Bireysel gelişim sürecinde önem taşıyan sertifikalar, özgeçmiş (CV) geliştirme aşamasına da katkı sağlar. Eğitim ve kariyer yaşamının tümüne etki eden sertifikanın alındığı kurum ve eğitim düzeyine göre uygulama sürecinde farklılıklar gösterir.

Sertifika, eğitimin sağlandığı merkezin kurumsallığına göre kendi içerisinde çeşitlere ayrılır. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış bir eğitim sertifikası, devlet kurumları ve birçok şirket bünyesinde istihdam olanağı sağlar. Aynı zamanda söz konusu eğitim kurumunun çözüm ortaklığı sağladığı merkez ve üniversiteler, sertifikanın geçerlilik ve güvenliğini oluşturan önemli noktalardır.

MEB Onaylı Sertifikalar Yurt Dışında Geçerli mi?

Novarge’de bugün, bireysel gelişimin en önemli basamaklarından birini oluşturan sertifikaların niteliklerini araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

MEB Onaylı Sertifika Nedir?

MEB onaylı sertifikalar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılmasına izin verilen ve desteklenen merkezlerde alınan bir eğitim sonucunda verilen belgedir. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların kişiye kazandırdığı en önemli avantajlardan bir tanesi geçerlilik ve güvenliktir. Günümüzde sertifikaların kariyer alanında yaşadığı güvenlik problemlerinin aksine MEB onaylı sertifikalar, her kurumda geçerlilik sağlar.

MEB onaylı sertifikaların alındığı kuruma göre yurt dışında geçerliliği değişimler gösterir. Örneğin, Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Milli Eğitim Bakanlığı onayının yanı sıra Uluslararası Akreditasyon Sistemi ile çözüm ortaklığına sahiptir. Bu sayede bir eğitim programı sonunda başarı elde etmiş bireylerin, yurt içinde sahip olduğu birçok istihdam olanağını yurt dışında da bulabilmesi mümkündür.

MEB Onaylı Sertifikalar Yurt Dışında Geçerli mi?

MEB Onaylı Sertifika Avantajları Nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış sertifikaların bireysel gelişim sürecine yönelik birçok avantajı bulunur.

MEB Onaylı Sertifika,

  • Güvenlik ve geçerlilik problemi yaşamaz.
  • Bireysel özgüven kazandırır.
  • Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da gelişim sağlar.
  • Eğitim alanında kalıcı bir tecrübe kazandırır.
  • Özgeçmiş (CV) güçlendirir.
  • İş alanında rakiplerden önde olmak için gerekli bir belgedir.
  • Bilgi çağının gerisinde kalmamak için gereklidir.
  • Hobi ve yeteneklerin mesleğe dönüştürülmesine yardımcı olur.

 

MEB Onaylı Sertifikalar Yurt Dışında Geçerli mi?

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Sertifikaları

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış eğitim programlarını öğrencilerle buluşturur. MEB onaylı sertifikaları sayesinde eğitim ve kariyer alanında birçok başarıyı aynı anda elde etmek mümkündür. Aynı zamanda Novarge, Uluslararası Akreditasyon Sistemi ile çözüm ortaklığına sahiptir. Bu sayede yurt içi ve yurt dışında geçerli bir başarıya olanak sağlar.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Akreditasyon Sistemi sayesinde yurt dışında da istihdam sağlamasına yardımcı olur. Siz de aldığınız eğitimler sonucunda kalıcı bir başarı elde etmek için Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi ile vakit kaybetmeden iletişime geçebilirsiniz.

Novarge’de bugün, bireysel gelişimin en önemli basamaklarından birini oluşturan sertifikaların niteliklerinden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hafta diliyor ve 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorumlar

05 Temmuz 2023

Mehmet çetinkaya

İyi günler bir sorum olacak benim hasta bakicilik belgesiyle Almanya’da Ausbildung yapabilir miyim yani hasta veya hemşirelik

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

8 kullanıcı içinden 3 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

31 Mart 2022

Mevlüt guler

MEB onaylı hediyelik eşya ve direksiyon usta ogreticiligi belgelerim var yurt dışında kurs verebilir miyim 5072932934 tel

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

16 kullanıcı içinden 8 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler