Novarge Premium

MEB onaylı uzaktan sertifika almak için tercih NOVARGE

KARİYER

MEB onaylı uzaktan sertifika almak için öncelikle uzaktan eğitim programlarına katılmanız gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzaktan eğitim sistemi ile hayat boyu öğrenmek, yarıda kalan eğitimi tamamlamak, zaman ve mekân farkı olmaksızın eğitim almak mümkün olmaktadır.  Eğitim almak istediğiniz alan için onay almanıza gerektir. Başvuru yapıp, sonrasında kayıt yaptırarak direk katılabilir, eğitim almaya başlayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman da eğitimden ayrılabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm uzaktan eğitim programlarına katılabilmeniz mümkündür.

Uzaktan eğitim programları 3 şekilde gerçekleşmektir. Kimi derslerin başlangıç ve bitiş tarihleri bellidir. Belirtilen günlerde canlı olarak takip etmeniz gerekir. Kimi eğitim dersleri ise, önceden kaydedilmiştir. Kendi hızınıza göre dilediğiniz zamanda dinleyebilir, eğitimleri kendi belirlediğiniz süreçte bitirebilirsiniz. Diğer bir eğitim alma şekli ise, eğitim programlarını hem canlı olarak dinleyebilir, sonrasında videoları yeniden başa sararak öğrenme imkânınızın olmasıdır.

Novarge

Uzaktan eğitim sisteminde kişinin anlamadığı konuların tekrar anlatımını isteyebilmesi, takıldığı yerleri eğitimciye sorabilmesi mümkündür. Her bir konunun anlatımından sonra bir diğerine geçilir. Böylece öğrencinin konuları sırası ile öğrenmesi sağlanır. Uzaktan eğitim programları kayıt olma, eğitim alma ve sınavlardan oluşmaktadır. Dilediğiniz eğitim alanını seçtikten sonra, eğitiminizi alırsınız ve sonrasında kurs sonu sınavına girersiniz. Milli Eğitim Bakanlığı gözetiminde yapılan kurs sonu sınavlarında ve uygulama sınavlarında aldığınız sonuca göre sertifika almaya hak kazanırsınız. Uzaktan eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan, sonrasında sınavlarında yeterli puanı alan öğrenciler MEB onaylı sertifikalarını alırlar. Sertifikalar öğrencilerin ev adreslerine kısa sürede teslim edilir. Sizde uzaktan eğitim alarak, MEB onaylı sertifika alabilirsiniz.

Uzaktan eğitim alırken, güncel yaşantınızdan ödün vermenize, işlerinizi aksatmanıza gerek yoktur. Uzaktan eğitim sisteminde, örgün eğitimde olduğu gibi ders kitapları, ders anlatımları ve sınavlar vardır. Örgün eğitimde yüz yüze anlatım söz konusu iken, uzaktan eğitim sisteminde dijital teknolojiden faydalanmak gerekir. Uzaktan eğitim sistemi en gelişmiş ülkelerde kullanılan bir sistemdir. Bu sistem ile öğrenciler, eğitim almak için şehirleri terk etmek ya da işlerini aksatmak zorunda kalmazlar. Ömür boyu bilgilerini ve gelişimlerini sürdürürler. Uzaktan eğitim aynı zamanda ekonomiktir. Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim sistemini ile öğrencilerin eğitim araç ve gereçleri için fazla para harcamamaları için destek sağlar ve öğrenciler ders kitaplarına internetten erişim sağlayabilirler. Uzaktan eğitime tabi tutulan öğrenciler, eğitimlerini tamamladıklarında MEB onaylı sertifikalarını alırlar. Sertifika ile eğitim aldıkları konuda uzman olurlar ve iş kurabilir, kamu alanında çalışabilirler.

Yorumlar

20 Şubat 2021

Nurcihan Aydın

Çocuk gelişimi mezunuyum bu alanda sertifika programı almak istiyorum

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

5 kullanıcı içinden 4 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

29 Ekim 2020

Ceren eken

Kendimi geliştirmek istiyorum

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

2 kullanıcı içinden 2 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler