Novarge Premium
Novarge’den: 5 Adımda Başarılı Bir Kariyerin Sırrı

Novarge’den: 5 Adımda Başarılı Bir Kariyerin Sırrı

KARİYER

Mart ayının bizlere sunduğu yağmurlu bir haftanın ortasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, başarılı bir eğitim hayatının sonucunda, hepimizin rüyalarını süsleyen kariyer planlamasının ekseninde, “5 Adımda Başarılı Bir Kariyerin Sırrı” konusuna değineceğiz.

Eğitim ve kişisel gelişimi sürdürdüğümüz hayatımız boyunca başarılı bir hayatın hayalini kurarız. Ancak kariyer de hiçbir zaman kendiliğinden bizim hayatımıza dahil olmaz. Çoğu zaman belirgin bir emek ve çaba gereksinimi doğurur. Başarı kavramı yalnız başına, bir şeye ulaşma arzusu tanımıyla hayatımızın içerisinde yer alır. Kişinin geleceğe yönelik hayatında belirlediği yön ve konuma göre başarıya ulaşma evresindeki çaba da değişim gösterir.

5 Adımda Başarılı Bir Kariyerin Sırrı

Hayatımızda belirlediğimiz kariyer hedefi doğrultusunda belirgin başarıları elde edebilmek zorunda kalabilir ve bunun için çok emek sarf ederiz. İnsanlar günlük hayatta başarılı bir kariyerin sınırlı emek sonucunda hayatlarında var olabileceğini bekleyebilir ve bu nedenle karamsarlığa kapılabilirler. Ancak başarılı bir kariyer hayatının önünde, emek gerektiren bir yaşam olduğunu ve doğru adımlar atıldığı sürece başarıya açılan kapıların anahtarlarının elimizde olduğunu bilmemiz gerekir.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak sizler için 5 adımda başarılı bir kariyerin sırrını araştırdık. Gelin, birlikte göz atalım.

5 Adımda Başarılı Bir Kariyerin Sırrı

Kendinize Olağan ve Belirgin Hedefler Belirleyin

Başarılı bir kariyer yolunda yapılan en büyük hatalardan bir tanesi, olağan dışı ve çok uçuk hedeflere yer vermektir. Olanaksız hedeflere yönelik adımlarda yaşanan olası tökezlemeler, kişinin olumsuz düşüncelerinin doğmasına ve hedefe yönelik yanlış bir strateji benimsemesine neden olabilir.

Başarılı bir kariyer yolunda en önemli adımlardan bir tanesi hedefi belirleyebilmektir. Hedefleri belirleyebilmek de sanıldığı kadar kolay değildir. Öncelikle bireyin kendini tanıyabilmesi ve ne istediğine yönelik fikirlerine açıklık getirebilmesi gerekir. Yönelmek istediği ve kendisini gelecekte görmek istediği konum, hedefini belirlemesinde birincil yönerge olacaktır.

Unutmayın, rota belirlenmeden çıkılan yolda tökezlemeler kaçınılmaz olur.

5 Adımda Başarılı Bir Kariyerin Sırrı

Hedeflerin Yaşamınızı Ulaştırabileceği Noktaları Gözlemleyin

Başarılı bir kariyere adım atarken hedefin belirlenmesinden sonra önemli bir diğer etken de belirlenen hedeflerin yaşama yönelik olumlu ve olumsuz etkilerini görebilmektir. Örneğin, belirlediğiniz hedefin geleceğinize yönelik ulaştırabileceği noktaları görebilmek için kendinize, “Bu geleceği istiyor muyum, olumsuz detaylarının üstesinden gelebilecek miyim, gerçekten hedefimin bu olduğunu düşünüyor muyum?” gibi soruları sorabilirsiniz. Hedefiniz ve geleceğe yönelik başarılı bir kariyer planınızda kafanızda soru işareti olmadan adım atarsanız, daha başarılı sonuçların kapılarını açabilirsiniz.

Unutmayın, kariyere yönelik adım atarken yaşanan soru işaretleri, henüz adımı atmadan yaşanan soru işaretlerine nazaran hayatınıza daha fazla olumsuz etki eder.

5 Adımda Başarılı Bir Kariyerin Sırrı

Umutsuzluktan ve Başarısızlık Düşüncesinden Sıyrılın

Başarılı bir kariyer yolunda her zaman emin adımlarla ve soru işaretine yer vermeden yürüyebilmek gerekir. Hata insanlar içindir ve herkesin hayatında birtakım hataların yeri vardır. Öncelikle kariyer yolunda hata yapabilme ihtimalinizi kabullenmeli ve tökezlediğinizde daha güçlü kalkabilecek güveni içinizde bulundurmalısınız.

Unutmayın, hayatlarında başarısızlıkların da yer alabileceği ihtimalini barındıran insanlar, olası tehlikelere karşı daha hazırlıklı olurlar.

5 Adımda Başarılı Bir Kariyerin Sırrı

Kendinizi Eleştirmekten Kaçınmayın

Hayatın içerisinde yer alan kariyer yolu uzun ve emek isteyen bir süreçtir. Söz konusu sürecin dahilinde belirgin hatalar, tökezlemeler ve umutsuzluklar meydana gelebilir. Böyle durumlarda öncelikle önemli olan insanın kendi özeleştirisini yapabilecek yetkinliğe erişebilmesidir. Örneğin, başarılı bir kariyer yolunda hedeflerinize yönelik adım atarken yaptığınız en küçük bir hatada kendi hatanızı kabullenmeden başka etkenlerde suç ararsanız; kendi potansiyelinizi göremez ve daha temkinli adımlar atamazsınız.

Unutmayın, kusursuz insan yoktur. Önemli olan hataları görüp, ders çıkartabilmektir.

5 Adımda Başarılı Bir Kariyerin Sırrı

Zamanında Düzeltin ve Ekleyin

Başarılı bir kariyer yolunda adımlarınızı atarken bazı unsurların dilediğiniz gibi yer almadığını düşünebilir ya da kendinize ek hedefler belirleyebilirsiniz. Bu noktada önemli olan gerekli değişim ve eklemeleri geç kalmadan, vaktinde ve olanaklar çerçevesinde gerçekleştirebilmektir.

Unutmayın, başarılı bir kariyer yolunda elde ettiğiniz birikimlerle daha başarılı bir hedef noktasına ulaşabilirsiniz.

5 Adımda Başarılı Bir Kariyerin Sırrı

Novarge’de bugün, 5 adımda başarılı bir kariyerin sırrından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize mutlu, başarılı ve sağlıklı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler