Novarge Premium
Novarge’den: Başarıyı Sağlayacak 10 Yöntem

Novarge’den: Başarıyı Sağlayacak 10 Yöntem

KARİYER

Güneşi selamladığımız yeni bir haftanın ilk gününden hepinize merhaba çok sevgili Novarge okurları. Bugün, geleceğimizi temellendiren ve hayatımızı şekillendiren “Başarı” kavramını elde etmenin yöntemleri hakkında konuşacağız.

Başarı en temel anlamıyla; bir işin üstesinden gelmektir. Başarı için kat edilen yollar ise tüm bu işleri doğru bir yöntem ile gerçekleştirebilmektir. Bir işin üstesinden olumlu bir biçimde gelebiliyorsanız, başarılı olmuşsunuz demektir. Geleceğin yapı taşları oluşurken eğitim ve kariyer kavramı bireyin hayatı için oldukça büyük bir önem teşkil ediyor. Kariyer planlamasının doğru işleyebilmesi ve eğitim düzeyinin olumlu seyredebilmesi için başarıyı yakalayabilmek şart haline geliyor. Bireysel olarak başarı yakalayabilmenin püf noktası da ilgi alanlarınıza ve yeteneklerinize hâkim olarak; bu yönde gelişim sağlamanız olarak sıralanıyor.

Unutmayın, doğru bir hedef yönünde ilerlemek ne kadar önemli ise; başarıya giden adımları doğru atabilmek de bir o kadar önemli.

Başarıyı Sağlayan Yöntemler Nelerdir?

Hedef Belirlemek

Başarıya giden yolda bireyin geleceği için bir hedef noktasına yönelmesi, uzun vadede başarı elde etmesine olanak sağlar. Aynı zamanda belirlenen hedefler; birey için bir motivasyon kaynağıdır ve hedefe ulaşma yönünde kat edilen yollara anlam katar.

Hedef belirlerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar söz konusudur. Öncelikle belirlenen hedeflerin mümkün ve gerçekçi olması gerekir. Herhangi bir gerçeklik payı barındırmayan hedefler, boş bir çabaya sebep olabilir. İkincil olarak, başarıya giden yolda belirlenen hedefin bir tarihi olmalıdır. Tarih olmadan hedefe yönelik yol kat etmek, hedefleri bir hayal ürünü haline getirebilir ve ilerlediğiniz yollar sınırsızlaşır.

Kendini İyi Tanıyabilmek

Kendini keşfeden, yeteneklerinin farkına varabilen ve hedefleri konusunda kararlı davranabilen bireyler her zaman başarıyı sağlamakta daha önde olurlar. Neler yapıp yapamayacağımız konusunda bilgi sahibi olmak, başarı yolunda hem vakit kazanmamızı sağlar hem de doğru yolda ilerlememize yardımcı olur. Aynı zamanda kendini iyi tanımlayabilmenin bir basamağı olan bireysel eleştiriyi doğru yapabilmek; bireyin başarı elde etmesinde önemli bir rol oynar.

Mükemmelliyetçilikten Sıyrılmak

Mükemmelliyetçi bir karaktere sahip bireyler, başarılı oldukları ya da olamadıkları konuları değerlendirirken başarısızlığa düşebilirler. Başarıya giden yöntemlerden bir tanesi de şu an başarıyı yakalamış çoğu bireyin bir zamanlar en iyisi olmadıklarını ve zaman geçtikçe gelişime ayak uydurduklarını unutmamaktır.

Arkadaş ve Çevre Seçimini Doğru Yapmak

Arkadaşlarımız ve çevremizdeki insanlar geleceğimiz konusunda çizeceğimiz yolun gidişatını belirleyen en temel koşullardan bir tanesidir. Hayatınız için doğru nitelendirebileceğiniz insanlarla, doğru gördüğünüz işleri yapmak; sizi başarıya götürecek en temel şartlardandır.

Planlı İlerlemek

Kısa yoldan başarıya ulaşmanın zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Önemli olan, zor da olsa yolları planlı bir şekilde ilerlemek ve hedefteki başarıyı yakalayabilmektir. Başarıya giden yolda planlı ilerlemek hedefinize ulaşma ihtimalinizi arttırır. Fakat buradaki en temel nokta, planı başarılı bir şekilde uygulayabilmektir.

İşi Ertelememek

Başarıyı sağlayan en temel koşullardan olan, işi ertelememek; başarı noktasında yapılması gereken işleri ertelemeden, sorumlulukları yerine getirerek, tez canlı ve dört elle sarılarak gerçekleştirebilmektir. Ertelenen işler zamanla hedefiniz için elde etmeniz gereken başarıyı köreltir ve doğru yolda ilerlemenizin önüne geçer. “Bugünün işini yarına bırakma!” sözü, başarıya ulaşmanız yolunda mutlaka bir rehber niteliğinde olmalıdır.

İstikrarlı ve Hedef Odaklı Olmak

Başarı yolunda bazen engeller ve olumsuzluklar karşınıza çıkabilir. Bu gibi engellerin sizi yıldırmasına ve hevesinizi kırmasına izin vermeyin. Karşılaştığınız her engelden bir ders almaya bakın ve başarı yolunuzu buna göre şekillendirin.

Moral ve Motivasyonu Yüksek Tutmak

Başarıya ulaşma yolunda karşınıza çıkan bazı engeller ve tökezlediğiniz süreçler motivasyonunuzu düşürebilir. Fakat motivasyonunuzu kaybetmek, başarıyı sağlamanıza en büyük engellerden bir tanesidir. Başarıyı elde ederken motivasyonunuzu ve moralinizi yüksek tutabilmek için bazı yöntemler mevcuttur:

  • Sevdiğiniz işi yapın.
  • Çalışmaktan zevk aldığınız kişilerle hareket edin.
  • Başarılı olduğunuz alanlarda çalışın.
  • Yeteneklerinizin farkında olun.
  • Olumsuzluklara karşı hazırlıklı olun.

Kendinize İnanın ve Gücünüzün Farkında Olun

Başarıyı elde etmenin en önemli yöntemlerinden bir tanesi de bireysel inancınızı kaybetmemek ve başarabileceklerinizin farkında olmaktan geçer. Hedefinize yönelik ilerlediğiniz yolda hiçbir zaman başaracağınıza dair inancınızı kaybetmeyin. Kendinden emin bir şekilde attığınız her adımın, başarı yolunuzun temelini oluşturacağını unutmayın.

Başarınızın Önündeki Engelleri Kaldırın

Geçirdiğiniz zamanın değerini düşüren ve sizi başarısızlığa sürükleyen bazı durumlar söz konusu olabilir. Bunlar; yanlış arkadaş seçimleri, zamanın yanlış değerlendirilmesi ve geleceğiniz için gördüğünüz baskı şeklinde sıralanabilir. Geleceğinizin size ait olduğunu ve attığınız her bir adım ile hayatınızı şekillendirdiğinizi unutmayın. Başarıyı elde edebilmek için geleceğinizi tehlikeye atan her engelden kurtulun.

Geleceğe yönelik belirlediğiniz hedef doğrultusunda başarıyı yakalayabilmek ve başarının önündeki engelleri gözlemleyerek, ortadan kaldırılmasını sağlamak oldukça önemlidir. Novarge ailesi olarak, başarıyı elde etmenin en net yöntemlerinden size bahsettik. Siz de kendinize belirlediğiniz hedefleri düşünün ve başarıyı elde etmenizin önünde duran engelleri bir bir ortadan kaldırın!

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere sevgili Novarge okurları.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler