Novarge Premium
Novarge'den Geleceğe Olumlu Bakabilmenin Sırları

Novarge'den Geleceğe Olumlu Bakabilmenin Sırları

NOVARGE'DEN

Güneşin bulutların ardından aydınlık yüzüne tanıklık ettiğimiz, kış ayının henüz kapımızın eşiğinde beklediği bir haftanın en son gününden hepinize merhaba çok sevgili Novarge okurları.

Bugün sizlere geleceğin adım adım yaklaştığı günlerin insan üzerindeki psikolojisi adına kalemimden sözcükleri akıtacağım. Psikolojimiz ve düşünce yapımız geleceğimize her açıdan yön vermek konusunda büyük önem taşıyor. Hayatın her yapı taşına pozitif ve olumlu bakmayı başardığımız her gün; hayat bizim için daha yaşanılabilir bir hal alıyor. Aynı zamanda yaşama yön veren olumlu bakışlarımız başarıyı, hayal gücünü, geleceğin yapılanmasını ve mutluluğu da beraberinde getiriyor.

Hayata karşı olumlamanın bir de ters yüzü var elbette. Geleceğe olumsuz, beklentisiz ve hazırlıksız adım atan her birey başarısızlığın da kapılarını çalmak durumunda kalıyor.

Eğitim sürecinde, iş hayatında, aile ve sosyal yaşamda, toplumsal iletişimlerde geleceğe olumlu bakabilmenin artı yönleri hayatımızın her alanında etkisini gösteriyor.

Geleceğe olumlu bakabilenler:

Eğitim ve iş hayatında başarıyı yakalayabilirler

Eğitim ve iş hayatlarında problem çözme kabiliyetleri gelişmiştir. Rakiplerinden daha kısa sürede problemlere çözüm bulabilir ve sorumluluk almaktan çekinmezler. Geleceğe olumlu bakarak yapı taşlarını zamanla şekillendiren bireyler eğitim ve meslek hayatlarında başarıyı yakalayabilirler.

Başarısızlığın getirilerini yaşamak zorunda kalmazlar

Başarısızlığın sebep olduğu mutsuzluk, karamsarlık, özgüven eksikliği, motivasyon azalması gibi getirilere maruz kalmazlar.

Geleceği öngörebilirler

Geleceğe olumlu bakabilen insanlar zamanın getirilerinin ve değişen dünya dengesinin farkında olup; bir nevi hazırlık aşamasına soyunurlar. Geleceğin getirilerinin olumlu ve olumsuz yüzüne her açıdan “önlem alarak” bakarlar.

İletişimleri güçlüdür

Geleceğe olumlu bakanlar bireysellikten ziyade toplumsal bakış açısına sahip olurlar ve diğer bireylerle iletişim kabiliyetleri gelişmiştir. Aynı zamanda kendi hayatlarını olumlama neticesinde yaşayan bireyler çevresindeki insanlara da öğüt verici bir nitelik taşırlar.

Yaşamda zorlukların üstesinden gelebilecek güce sahiptirler

Gelecekte karşılarına çıkabilecek her türlü zorluğu öngörebilir ve üstesinden gelebilmenin hazırlığı konusunda erkenci davranırlar.

Hayal ettikleri mesleklere daha kolay ulaşabilirler

Olumlama konusunda başarıyı yakalayabilen bireyler eğitim ve iş hayatlarında devamlı hedefe yönelik hareket ederler. Bu doğrultuda meslek konusunda hayallerini gerçekleştirebilirler.

Sorun çözme kabiliyetleri gelişmiştir

Geleceğe hazırlık aşamasında karşılarına çıkan her zorluğu çözebilecek öngörüye sahiptirler. Aynı zamanda karşılarına çıkan her zorluğun motivasyonlarını düşürmekten ziyade başarıyı yakalama yolunda bir basamak olarak görürler.

Geleceğe atılan her adımın insanların hayatını şekillendiren bir basamak olduğunu biliyoruz. Yaşamda olumlamaya kol sıvayan bireyler kadar bunu başaramayan ve bir olumsuzluk bulutu altında yaşam süren bireyler de mevcuttur. Peki, geleceğe olumlu bakabilmenin sırrı nedir?

Hayatınızda başarısızlığa sürükleyen detaylardan arının!

Yaşamda bireyi olumsuzluklara sürükleyen insanlar, baskılar ve düşünceler söz konusudur. Olumlu bir geleceğe bakışın sırrı yaşam içerisindeki tüm olumsuzluklardan başarı ile sıyrılabilmektir.

Düşüncelerinizi süzgeçten geçirin!

Hayatta sizi olumsuzluğa sürükleyen düşüncelerin farkına varıp bu düşüncelerden arınabilmek için en doğru adımları atabilmek çok önemlidir. Öncelikle hangi düşüncelerin hangi sonuçlara yol açtığını, düşünceleri doğuran sebepleri, kafanızdaki soru işaretlerini en aza indirgemek arınma basamaklarından bir tanesidir.

Kendinizi kandırmaktan vazgeçin

Geleceğe olumlu bakabilmek için öncelikle bireyin kendini tanımlayabilmesi gerekir. Bireyin düşüncelerine hâkim olabilmesi, fikirlerine tanıdık olması ve davranışlarına karar verebilmesi gerekir. Bu noktada da bireyin kendini, düşüncelerini ve fikirlerini tanımlayarak hareket edebilmesi söz konusu önemi taşır.

Bardağın dolu kısmını görün

Bireyin olaylar karşısında olumsuz detaylardan sıyrılarak olumlu ayrıntıları görebilmesi ve negatiflikten arınabilecek gücü kendinde bulabilmesi gerekir. Bardağın dolu ve pozitif tarafını gören bireyler her zaman gelecek inşasında başarıyı yakalayabilirler.

Yaratıcılığınıza imkân tanıyın

Bireyin olumlu ve pozitif duygularını harekete geçirecek müzik, resim, dans gibi türlerde yaratıcılığını konuşturması gerekmektedir. Yaratıcılığına imkân tanıyan ve sanata vakit ayıran bireyler olumlu ve pozitif düşünce yapısında gelişim gösterebilirler.

Negatif düşünce ve korkularınızla yüzleşin

Geleceğe yönelik bakış açılarınızı şekillendirirken sizi negatifliğe ve olumsuzluğa sürükleyen düşüncelerinizle yüzleşmek birincil koşuldur. Düşüncelerle yüzleşebilmek ve korkuların sebeplerini algılayabilmek bir olumlama çalışması için gereklidir. İşin aslı, korkularla yüzleşebilmenin tekniğini öğrenebilmektir.

Motivasyonunuzu yükseltecek işlerle ilgilenin

Motivasyonunuzu yükseltecek ve sizi pozitif bir bakış açısına kavuşturacak işlerle ilgilenerek olumsuzluklardan arınabilirsiniz.

Haftanın son gününden, son kelimelerim ile yazımızı sonlandırıyoruz sevgili Novarge ailesi. Hepinize mutlu, sağlıklı ve başarılı bir hafta diliyor; bir sonraki yazımızda görüşmek üzere nokta koyuyorum.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler