Novarge Premium
Novarge’den: İnternette Geçirilen Süreyi Verimli Kılmak

Novarge’den: İnternette Geçirilen Süreyi Verimli Kılmak

NOVARGE'DEN

Karla tanışmaya başladığımız yeni bir haftanın ilk gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, her gün belirgin bir süreyi ayırdığımız, hayat formlarımızı şekillendirdiğimiz ve tüm anılarımızı paylaşacak bir platform olarak varlık gören internetten ve internet bünyesinde geçirdiğimiz süreyi verimli kılmaktan bahsedeceğiz.

Günümüzün büyük bir çoğunluğunu internet üzerinde geçiriyoruz. Kimi zaman bu aktivitelerimiz video ve fotoğrafları gözlemlemek ile geçiyor, kimi zaman da kısa süreli bir eğitim programı ile yeni bir dil bilgisine sahip olabiliyoruz. Eğitim, alışveriş, seyahat ve gelişim gibi yaşamsal fonksiyonlarımızı şekillendirmekte aracı görevi göre internet bünyesinde geçirilen süreyi verimli kılmak da önemli bir hale geliyor. Örneğin, internet vasıtasıyla günde 3-4 saatinizi sosyal medyada yaşamları gözlemlemek için harcamanızın aksine; aynı sürede birkaç gün içerisinde internet vasıtasıyla bir ders programını bitirip, eğitim programını tamlayarak sertifika alabilirsiniz.

Dijital dünyaya uyum sağlamaya çalıştığımız süreçlerde tüm hayatımızı şekillendirmek durumunda kalıyoruz. İnternet ile iç içe olduğumuz zamanlarda, geçirdiğimiz süreyi bireysel gelişimlerimizi sağlamak için ayrıcalıklı bir hale getirmek, gelecek yaşantımız için büyük önem taşıyor. Özellikle kariyer planlaması ve eğitim için kişisel gelişimlere vakit ayırmak; internette geçirilen vakti değerli kılan unsurların başında geliyor. Gelin, internette geçirilen süreyi verimli kılmak için atılacak adımlara birlikte değinelim.

İnternette Geçirilen Süre Nasıl Verimli Kılınır?

Yaşamda günümüzün büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz internet üzerinden sertifikalı eğitimler, podcast’lar, bilgi içerikli forumlar, kariyer siteleri, bireysel gelişim siteleri gibi alanlar ziyaret edilerek geçirilen süre daha verimli bir hale getirilebilir.

Sertifikalı Eğitim Programlarından Faydalanın

İnternet üzerinden geçirdiğiniz süreyi verimli kılmak için öncelikle eğitim programlarına göz atabilirsiniz. Sertifikalı eğitim programlarını belirgin bir süre içinde tamamlayarak başarılı olmak ve akabinde sertifikaya sahip olmak; kariyer ve eğitim hayatınız için oldukça büyük bir fayda sağlar.

Örneğin, Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde sertifikalı ve alanında uzman eğitmenleri hazırladığı eğitim programlarına katılarak gelecek yaşantınıza eğitim alanında katkı sağlayabilirsiniz.

Bilgi İçerikli ve Zihin Geliştirici Podcast’lar Dinleyin

Pandemi gibi iletişimin kısıtlandığı sürelerde özellikle sözlü iletişime dayalı sosyal medya mecraları popüler hale geldi. İletişime hasret kaldığımız günlerde konuşmayı, iletişim kurmayı, fikir paylaşmayı ve hatta kendimizi ifade etmeyi o kadar özledik ki internet üzerinden sözlü iletişimi mümkün kılan ve bilgi yönünden geniş adresleri araştırır olduk.

İnternet ağları üzerinde geçirdiğiniz süreyi verimli kılabilmek için yapacaklarınızdan bir tanesi de bilgi ve eğlence içerikli podcast’lara zaman ayırmaktır. Zihin geliştirici ve eğlenceli podcastlere gün içerisinde yer vererek psikolojik alanda gelişiminizi desteklerken, bilginizi de güçlendireilirsiniz.

Bilgi İçerikli Forumlar ve Gelişim Sitelerine Zaman Tanıyın

İnternette çoğu kanaldan birçok farklı bilgiyi kısa sürede elde edebiliriz. Özellikle bilgi içerikli ve fikir alışverişlerine imkan tanıyan forumlar, internet üzerinden geçirilen vaktin verimli kılınmasına oldukça yardımcı oluyor. İnternet kullanımında bilgi içerikli forum sitelerine yer vererek kısa sürede birçok konu hakkında kolaylıkla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bireysel gelişimin hiçbir zaman tam anlamıyla tamamlanamayacağını biliyoruz. 50 yaşında bile edindiğimiz bir bilgi ya da gösterdiğimiz bir gelişim düzeyi gelecek yaşantımızın şekillenmesine olanak sağlar. İnternet üzerinde geçirilen sürede bireysel gelişimi destekleyecek blog yazılarına göz atmak ve birtakım fikirler alabilmek vaktinizin verimli kılınmasına yardımcı olacaktır.

Kariyer Sitelerine Göz Atın

Doğru bir kariyer planlaması için istihdam olanakları hakkında bilgi sahibi olmak ve kariyer basamaklarının nasıl tırmanılacağını bilmek çok önemlidir. Geleceğe yönelik kariyer planlamanız ve yaşantınız için kariyer sitelerine vakit ayırabilirsiniz. Kariyer sitelerinde iş olanakları, ilan detayları, maaş aralıkları ve sektör yorumlarına dair bilgiye erişebilmek iş alanında oldukça büyük kolaylık sağlayacaktır.

Dil Öğrenin

Yeni bir dil öğrenmek ufkunuzun gelişmesi için her zaman etkin bir başarı sağlar. Örneğin şu an kısa bir süre içerisinde öğrendiğiniz dil ile gelecek yaşantınızda iş olanaklarınızı ve yaşam standartlarınızı düzenleme imkanına erişebilirsiniz.

Dil öğrenmenin büyük bir önem arz ettiği günümüzde, internette geçirilen vaktin içerisinde dil öğrenimine zaman tanımak oldukça önemlidir. Örneğin, dil eğitim siteleri ile belirli bir süre içerisinde hayalini kurduğunuz lisana erişerek, ufkunuzu genişletebilirsiniz.

Novarge’de bugün internette geçirilen süreyi verimli kılabilmek için atılabilecek adımlardan ve birçok faydasından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize mutlu, başarılı ve sağlıklı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi…

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler