Novarge Premium
Online Eğitim ile Yaşam Koçu Olmak İçin Neler Gerekir?

Online Eğitim ile Yaşam Koçu Olmak İçin Neler Gerekir?

EĞİTİM

Online Eğitim, yaşam koçluğu alanında değerlendirilebilen bir metottur. Pandemi sürecinde yaygınlaşan uzaktan dersler, yüz yüze derslerle beraber yapılır. Yaşam koçu sertifikası almak isteyenler, International Coaching Federation kriterlerine uygun kurumlarda eğitim görür. Kurs öncesinde adayların sağlaması gereken bazı şartlar vardır. Profesyonel koçluk eğitimi, hayata dair tüm konular özelinde sunulabilir. Aşk, maddiyat, ruh ve beden sağlığı temel alanlardır. Öğrenci koçu olmak için gerekenler, öğretmenlik tecrübesi gerektirebilir. Yaşam koçu eğitimi veren üniversitelerden bazıları şöyledir:

● Marmara Üniversitesi

● Haliç Üniversitesi

● Maltepe Üniversitesi

● Bahçeşehir Üniversitesi

● Ege Üniversitesi

● Hitit Üniversitesi

● Necmettin Erbakan Üniversitesi

● Başkent Üniversitesi

Online Eğitim ile Nereden Yaşam Koçu Sertifikası Alınır?

Online eğitim yaşam koçluğu kursu geniş kitleye hitap eder. Koç adayı, profesyonelleşmek istediği alanda bilgi birikimine sahip olmalıdır. Türkiye’de yoğun talep gören hizmetler psikoloji alanına girer. Psikoloji, Psikiyatri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunları meslekte hızlı ilerleyebilir. Sosyoloji, Ekonomi, Ekonometri, Bankacılık, İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi mezunları idari koçluğa elverişlidir. Eğitim kurumlarında öğrenci koçu olarak, rehberlik öğretmenleri tercih edilir.

Bunun yanında MEB'e bağlı özel eğitim kurumlarından da bu sertifikaya ulaşabilirsiniz. Novarge Eğitim Kurumu bu alanda kendini ispatlamış bir durumdadır. Alacağınız eğitimlerde birebir danışmanlık hizmetli ile tüm sorularınıza cevap bulacağınız kurum, sertifika sınavlarında ve diğer konularda da her daim destek sunmaktadır.

Online Eğitim ile Yaşam Koçu Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Yaşam koçu olmak istiyorum diyenlerin psikolojik ve bedensel sağlığı yerinde olmalıdır. Hizmet alıcılarına iyi örnek olunması şarttır. Koçluğun farklı dallarında uzmanlaşmak ve gelirden önce muhatabın beklentilerini önemsemek temel yeterliklerdir. Kariyer hedefi olup işine adanabilecek kişiler, meslekte ilerleyebilir. Online eğitim veya yüz yüze ders metotları, temel kriterleri etkilemez. Uzaktan eğitim olanağı rahat bir eğitim süreci sunar. Yüz yüze dersler, eğitim ciddiyetini kavramada önemlidir.

Yaşam koçunun bilgi kadar maneviyata da gereksinimi bulunur. Merhamet, sevgi, saygı, özdenetim, etik kurallarına bağlılık olmazsa olmazdır. Duygularına hakim olamayan, ifade etme becerisine güvenmeyen, çözüm üretmekte zorlanan adaylar kişisel gelişime ağırlık vermelidir. Koçluğun anlam ve önemini kavramak, empati duygusunun gelişmişliğine paraleldir. Yaşam koçu, muhatabını yönetmez. Onun hayat şartlarını gözlemler. İhtiyaç duyulan değişimleri sağlamak için soruyla hatırlatma metodunu kullanır. “Böyle yapmalısınız.” benzeri kesin ifadeler yerine; “Böyle yapsak daha iyi olmaz mı?” diyebilmelidir. Sabır, özveri, akademik donanım koçluk şartlarıdır.

Yaşam Koçu Maaşları Ne Kadardır?

Yaşam koçu olmak için ne gerekli diyenler yukarıdaki şartları sağlayıp hizmete başlayabilir. Koçluk faaliyetleri özel kurumlarda yoğunlaşmıştır. Yaşam koçu iş imkanları arasında dershaneler, özel okullar, rehabilitasyon ve terapi merkezleri, özel poliklinikler vardır. Psikolojik koçluk hizmetleri yaygındır. Ekonomi koçluğu hizmetleri, gelişmiş firmaların olduğu büyükşehirlerde öne çıkar. Çalışılan şehirdeki arz talep, firma büyüklüğü, kişisel donanımlar maaşı etkiler.

Yaşam koçu maaşı genel itibarıyla asgari ücretin üzerine çıkar. Farklı üniversitelerin eğitim ekollerini değerlendirmek avantajlıdır. Koçluk yapılacak alana ilişkin yüksek öğretim diploması ve birçok sertifikası olanlar, cazip maaşla çalışabilir. Online eğitim ile sınırlı kalmayıp örgün usulden yararlanmak gelir düzeyini artırabilir.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler