Novarge Premium
Prompt Mühendisliği nedir?

Prompt Mühendisliği nedir?

EĞİTİM

İngilizce Prompter kelimesinin kısaltılmış halidir. Dilimize Sufle Mühendisliği olarak girmiştir. Prompt Mühendisliğini en basit tabiriyle örneklendirmek gerekirse; “ Yüzlerce katı olan ve içinde milyonlarca kitabı barındıran bir kütüphanede aradığımız kitabı en kolay ve en hızlı yoldan bulmamızı sağlayan kişidir” Daha basit tabiri ile yapay zeka ile konuşmayı bilmektir ve yapay zekayı yönetmektir diyebiliriz.

Prompt Mühendisliği niçin önemli hale geldi?
Çok yakın gelecekte yapay zeka hayatımıza daha fazla dahil olacak. Bugün bile kullanıma sunulan yapay zeka araçları ile günlük rutin olarak yaptığımız işleri çok daha kısa sürede yapay zekaya yaptırabiliyoruz. Örneğin; Mail içeriği oluşturma, Öğretmenin soru hazırlaması, Doktorun hastalığı yapay zekaya s orması, bir kişinin kendine özel diyet listesi oluşturması, bir makale yazılması, bir hikaye yazılması, çözemediğiniz bir problemin çözülmesi bu listeyi binlerce örnekle uzatabiliriz.

Daha günlük bir örnek vermek gerekirse; İşyerinizde amiriniz sizden şirketinizi tanıtan 5 paragraflık bir yazı istedi diyelim ve siz şirkete başlayalı daha 3 gün oldu. Hiç panik yapmadınız çünkü yapay zekayı kullanmayı biliyorsunuz. Yapay zekaya şirketinizle ilgili 1-2 cğmle prompt verdikten sonra yapay zeka istediğiniz yazıyı 20 saniye içinde size sunacaktır.

Tıpkı bugün bizim Google kullanırken çok rahat çok profesyonel hareket etmemiz, babalarımızın ise Google’a bir şey yazdığında asla istediği şeye ulaşamaması gibi, makinelerle iletişim yani prompt mühendisliği ‘hayati öneme’ sahip olacak. 

Siz de ister kendiniz isterseniz de çocuğunuz için bu eğitimi alarak geleceği şekillendirenler arasında yerinizi alabilirsiniz!

Bilgi için bizi arayabilirsiniz.

 

Yorumlar

18 Temmuz 2023

Sinan Can Göçer

Hemen baslamak istiyorum.

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

1 kullanıcı içinden 1 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler