Novarge Premium
Rehber Niteliğinde: Öğrenci Koçu ve Eğitimi

Rehber Niteliğinde: Öğrenci Koçu ve Eğitimi

EĞİTİM

Kış ayının yüzünü göstermeye başladığı bir haftanın ilk gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle eğitim hayatında zorlukların üstesinden gelmek yolunda bir motive aracı görevini üstlenen öğrenci koçluğundan bahsedeceğiz.

Zamanın hızla geçişine uyum sağlayarak kendimizi geleceğe adım adım hazırlıyoruz. Kitaplar okuyor, yeni bilgiler ediniyor, izliyor ve öğreniyoruz. Geleceğin dünyasına hazırlanmak için bireysel hazırlıklar kadar; zihnimizi hazırlamak da büyük önem arz ediyor. Geleceğin getirilerinin ve zamanın kazandırdıklarının farkında olarak bireysel yeteneklerimizi güçlendirmek, bizi şanslı bireyler haline getiriyor. Bu noktada da eğitim ve kariyer planlamamızda bir yoldaşın varlığı, yolumuzun temellenmesinde önemli rol oynuyor. Eğitim temellendirmesinde öğrenci koçluğu; hedefe yönelik hareket etmemizde ve motivasyonumuzu sağlayabilmemizde önemli bir yardımcı görevi görüyor. Gelin, öğrenci koçluğunun anlamına ve niteliklerine birlikte değinelim:

Öğrenci Koçluğu Nedir?

Öğrenci koçluğu, eğitim ve akademik kariyer doğrultusunda hareket etmek için öğrenci ve eğitmen arasında kurulan genel bir bağa verilen isimdir. Öğrenci koçlarının genel amacı öğrencinin eğitim hayatında motivasyonunu arttırmak, hedefini dengelemek ve karşılaşılabilecek zorluklar ile mücadeleyi sağlayabilmektir. Öğrenci koçları, belirgin bir hedefin belirlenip; o hedefe yönelik çalışmaların ve becerilerin sağlanmasında önemli rol oynar. Bu noktada öğrenci ile öğrenci koçunun yaşamın bir bütününü paylaştıklarını söyleyebiliriz. Hedefler doğrultusunda öğrenci koçu; belirgin bir çalışma takvimi oluşturur ve çalışma ortamını düzenler.

Öğrenci koçlarının bireylerin hayatında görünür bazı faydaları mevcuttur. Bu faydalar geleceğe ve günümüze yönelik hayatın tüm alanını kapsayabilir.

Öğrenci Koçunun Faydaları Nelerdir?

Öğrenci koçu;

  • Bireyin motivasyonunun gelişmesinde ve özgüven kazanımında önemli rol oynar.
  • Ders çalışma performansının arttırılmasında yardımcı olur.
  • Hayata yönelik ve aile içi iletişim problemlerinin çözülmesinde etkin bir rol oynar.
  • Programlı bir yaşam ve çalışma prensibinin oluşmasını sağlar.
  • Stres, sinir ve odaklanma gibi problemlerin çözümünde rol oynar.
  • Sınav kaygısı gibi problemlerin üstesinden gelinmesini sağlar.
  • Kariyer planlamasında bir rehber görevi görür.
  • Bireysel farkındalıkların kazanımını sağlar.
  • Bireysel eksikliklerin fark edilmesinde ve bu doğrultuda gelişim gösterilmesinde önemli rol oynar.
  • Problem çözme becerilerinin gelişmesini sağlar.

Öğrenci Koçunun Görevleri Nelerdir?

Günümüzde öğrenci koçunun niteliği öğrenciye ne yapması gerektiğini ya da ne kadar soru çözmesini söyleyen birinin varlığı gibi görülebilir. Fakat bu algı yanlıştır. Öğrenci koçunun önceliklerinden bir tanesi öğrencinin hedeflerinin ve yeteneklerinin farkındalığının sağlanabilmesi ve bu yönde çalışmaların geliştirilebilmesidir. Öğrenci koçu, hedefler doğrultusunda öğrenci ile gerçekçi ve olanağı yüksek seçenekler üretir. Belirlenen hedefler doğrultusunda çalışma programının oluşturulması ve düzenli çalışma prensibi gibi aşamalarda etkin rol oynar. Bunun yanı sıra öğrenci koçları, öğrenciyi tam anlamıyla bir bütün olarak ele alır ve tüm hayatı ile ilgilenir. Bireysel ilişkileri, aile ilişkileri ve tüm iletişim bağları gibi her alanın etkileşimini sağlar. Öğrenci koçu bir tür yaşam yoldaşıdır ve gelecek yolunda bir arkadaş görevini üstlenir.

Hayatınızı değiştirmek kadar; birinin hayatını iyileştirmek ve ruhunu beslemek de yapılabilecek en büyük iyiliklerden bir tanesidir. Siz de öğrenci koçluğu eğitimlerinden faydalanarak, eğitim yolunda birçok kişinin hayatına dokunabilirsiniz.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezinin sunmuş olduğu “Öğrenci Koçluğu Eğitimi” sayesinde, öğrencilerin okul, aile ve yaşam yolunda profesyonel olarak bir koç görevini üstlenebilirsiniz. Eğitimin niteliklerine şuradan ulaşabilirsiniz: https://www.novarge.com.tr/kurs/ogrenci-koclugu-egitimi

Bugün, geleceğimizi temellendiren gençlerimizin eğitim yolunda verdikleri çabanın bir yol göstericisi olarak; öğrenci koçluğundan bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize mutlu, sağlıklı ve başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi…

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler