Novarge Premium
Robotik Kodlama Eğitimi Nedir? Ne İşe Yarar?

Robotik Kodlama Eğitimi Nedir? Ne İşe Yarar?

EĞİTİM

Modern çağda beceri tanımı pek çok alanı içinde barındıran bir kavram haline geldi. Matematikten sanata kadar birçok alanla beraber kodlama yeteneği geleceği şekillendiren en önemli yetkinliklerden biri oldu.

Son dönemde ülkemizde ve dünyada STEM uygulamalarının yaygınlaştığı ve çocukların STEM kapsamında olan robotik kodlama eğitimlerine yönlendirildiği görülmektedir. Bu da robotik kodlama eğitiminin çocuklar ve bireyler için ne kadar önemli olduğunu gösteren önemli bir durumdur.

Çocuklar için Robotik Kodlama Neden Önemlidir?

Robotik kodlama eğitimi, içerisinde bulundurduğu özel yetkinlikler sayesinde okul öncesi dönemden başlayarak üniversite eğitimine dek uzanan ve öğrencilere farklı kazanımlar sunan kapsamlı bir süreçtir.

Robotik kodlamanın bu denli önemli olmasının en önemli sebebi içerdiği kazanımlardır. Okul öncesi dönemde robotik kodlama eğitimi çocuğun, sorgulayıcı düşünme, analiz etme, görsel düşünme, problem çözme ve algoritmik düşünme gibi çok önemli kazanımlara ulaşmasına yardım etmekte ve bu konularda çocuğun gelişimini desteklemektedir. Robotik kodlama eğitimi çocuğun bakış açısını ve ufkunu genişleterek çocuğu dar kalıplardan çıkarmasını ve çocuğun kendi yeteneklerini görmesini sağlaması bakımından da çok önemlidir.

Robotik kodlama eğitimi aracılığı ile çocukların görsel düşünme ve yaratıcılık becerilerinin gelişimi sağlanmaktadır. Ayrıca eğitim sonunda çocuklar, öğrenmiş oldukları yazılım programlarını kullanıp hem kodlamanın özünde yatan çalışma prensiplerini öğreniyorlar hem de zevk alarak bilişim alemini tanıma imkanına erişiyorlar.

Robotik Kodlama Eğitimi Ne Zaman Alınmalı?

Robotik kodlama eğitimi hakkında en çok merak edilen konulardan biri de eğitimin kaç yaşında alınacağıdır. Son dönemde robotik kodlamayı öğrenme yaşı, 5'e kadar düştü ama kod yazımı ve verilen bilgilerin anlama-yazma eylemlerine dökülmesi için kimi durumlarda okuma ve yazma bilgisine de ihtiyaç duyulmaktadır. Bu yüzden eğitimlere her ne kadar okul öncesi dönemde başlanabiliyor olsa da çocukların robotik bilimiyle tanışmaları ve kodlamayı öğrenmeleri için 6 ve 10 yaşların ideal yaş aralığı olduğunu söyleyebiliriz.

Burada bahsettiğimiz yaş aralığı robotik kodlamanın giriş aşamasını ifade etmektedir. Günümüzde robotik kodlama ileri seviye eğitimleri lise ve üniversitelerin ders müfredatlarına girmeye başladı. Yani okul öncesinde başlayan robotik kodlama eğitimi, üniversite bitimine kadar devam eden bir süreç olup devamında ucu açık olan ve sürekli gelişen bir alandır. Bu süre zarfında robotik eğitimlerine devam eden ve kendini geliştiren öğrenciler mezun olunca iş konusunda zorluk çekmeyeceklerdir.

Robotik Kodlama Eğitimi Nereden Alınır?

Robotik kodlama eğitimini güveneceğiniz ve alanında uzman bir kurumdan almanız çok önemlidir. Çocukların yepyeni bir dünyaya girdiklerini ve ilk izlenimin önemli olduğunu unutmayın. Eğitim aldıracağınız kurumun referanslarına bakmayı ve internet araştırması yapmayı ihmal etmeyin.

Bizim size bu konuda tavsiyemiz yıllardır öğrenci temelli çalışmalarla tanınan ve her zaman alanında uzman hocalarla ismi anılan Novarge Eğitim Kurumları olacaktır. Novarge’de çocuğunuz kişiye özel danışmanlık sistemi ile her an istediği bilgiyi danışmanından alabilir, kayıtlı dersler dışında belli tarihlerde eklenen canlı derslerde, dersin hocasına kafasına takılan her şeyi sorabilir ve eksiklerini giderebilir ve sertifika sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlayıp MEB onaylı robotik kodlama eğitimi sertifikasını alabilir. Ayrıca Novarge’de eğitim süresinin tamamlanması ile ilişkiler bitmez. Öğrencilerine her daim destek olmayı ilke edinen Novarge eğitmenleri hangi dönemde, nerede bir sorun yaşarsanız sizlere yardım etmek için hep yanınızdadır.

 

Yorum Yaz

Benzer İçerikler