Novarge Premium
Sertifika MEB Onaylı Olmalı mı

Sertifika MEB Onaylı Olmalı mı

KARİYER

Ağustos ayına adım attığımız yeni bir haftanın ilk iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, geleceğe yönelik mesleki adımlarda esaslı bir rol oynayan MEB onaylı sertifikaların öneminden bahsedeceğiz.

Hayatımız boyunca doğru adımlarla şekillenmiş bir gelecek kurabilmek için çaba sarf ederiz. Eğitim hayatımızdan kariyer yaşamına dek tüm olguları şekillendiren gelecek unsuru, doğru adımlar atıldığında hayallerde canlandığı tüm formuyla bireyin yaşamına yansıyabilir. Özellikle doğru bir kariyer planlaması ve söz konusu planlamaya ilişkin atılan adımlar, mesleki gelişim için oldukça önemli bir rol oynar.

Sertifika MEB Onaylı Olmalı Mı?

Geleceğe yönelik mesleki adımlarda öncelikle bireyin eğitim seviyesi önem kazanır. “Eğitim” söz konusu olduğunda ise okul ve sınav gibi kavramlar zihinde canlanır. Ancak tüm eğitim süreçlerinin yanı sıra bir kurs ya da program sonucunda alınmış sertifikalar da bireyin geleceğe yönelik etkili adımlar atabilmesinde söz sahibidir. Günümüzde CV (Özgeçmiş) için önem verilen sertifikalar, türlerine göre etkilerinde değişimler gösterir. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar, iş alanında birçok kapının açılmasını sağlarken; herhangi bir kurumdan onay almamış ve geçici bir süreye sahip sertifikalar, bireyin geleceği için beklenen faydayı göstermez.

Novarge’de bugün; geleceğe yönelik mesleki adımlarda esaslı bir rol oynayan MEB onaylı sertifikaların önemini araştırdık.

MEB Onaylı Sertifika Nedir?

Çeşitli eğitim merkezleri ve kurumlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aldıkları ruhsat çerçevesinde eğitim programları düzenleyebilirler. MEB tarafından bir ruhsat verilmiş kurumun, verdiği eğitim programını belge ile sonuçlandırma zorunluluğu mevcuttur. MEB ruhsatına sahip eğitim kurumları ve kurslardan alınan herhangi bir eğitim programının sonucunda elde edilen başarı, eğitim sürecinin bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir sertifika getirir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış sertifikalar, kişinin eğitim aldığı kurumun MEB şartlarına uygun ve yetkin olduğunu gösterir. Eğitim programı sonucunda alınan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika, kişinin gelecek yaşamında birçok mesleğe ilişkin şans yakalayabilmesini sağlar. Aynı zamanda bilgi ve özgeçmiş konusunda rakiplerinden önde bir tutum sergilemesine yardımcı olur.

Sertifika MEB Onaylı Olmalı Mı?

MEB Onaylı Sertifika Bireye Neler Kazandırır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen sertifikaların bireyin şimdi ve gelecek zamandaki yaşamına ilişkin birçok kazancı bulunur.

MEB Onaylı Sertifika Alan Bireyler;

  • Bireysel olarak donanımlı, bilgili ve becerikli bir tutum sergilerler.
  • Çeşitli iş görüşmeleri ve başvurularında rakiplerinden önde adım atmaları olağandır.
  • Özgeçmiş (CV) konusunda güçlenirler.
  • Birçok şirket ve firma bünyesinde kolaylıkla iş bulma imkânına erişebilirler.
  • Bilgi çağında geri kalmamayı ve daima ileriye dönük düşünmeyi sağlar.
  • Özgüven ve bilgi yönünden oldukça gelişmiş bireylerdir.
  • Eğitim ve kariyer alanında birçok başarı kapısının açılmasına olanak sağlar.
  • Okulda alınan eğitimin yanı sıra farklı hobi ve ilgi alanlarına yönelik mesleki kapıların açılmasına öncü olur.
  • Farklı kurumlardan alınmış sertifikaların aksine söz konusu sertifikaları sayesinde uzun süre geçerli bir başarı yakalayabilirler.
  • Alanında uzman kişiler olup, kendi işini kurabilmek için ideal bir sertifikadır.
  • Farklı iş alanlarında girişimci ruhunun uyanmasına olanak sağlar.
  • Yaşama dair farklı konu ve kavramlar hakkında kolayca bilgi sahibi olmayı sağlar.
  • Devlet kurumlarında iş bulma ihtimalinin önünü açar.
  • Bireyin gelecek planlarına ilişkin başarılı, kararlı ve istekli adımlar atmasına yardımcı olur.

 

Sertifika MEB Onaylı Olmalı Mı?

Novarge’de bugün; geleceğe yönelik mesleki adımlarda esaslı bir rol oynayan MEB onaylı sertifikaların öneminden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize başarılı, sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorumlar

01 Temmuz 2022

Sadettin yalçın

Aşçılık sertifika

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

2 kullanıcı içinden 2 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler