Novarge Premium
Sertifikalar Ne Kadar Süre Geçerli?

Sertifikalar Ne Kadar Süre Geçerli?

KARİYER

Temmuz ayının yarısına yaklaştığımız yeni bir haftanın ilk iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün, kariyere yönelik atılan adımlarda başarı sağlayan sertifikalardan ve geçerlilik süresinden bahsedeceğiz.

Hayata gözlerimizi açtığımız ilk andan itibaren öğrenmek, bilinçlenmek ve geleceğe hazırlanmak için adımlar atarız. Bebeklikte kelime öğretileriyle geçen süreç, eğitim konusu şekillendikçe yerini kariyer adımlarına bırakır. Öğrendiğimiz her yeni bilgi, kariyer planlamasına attığımız adımlarda belirleyici bir rol üstlenir. Geçmişten gelen öğretilerin temeli, gelecekte sahip olduğumuz bilgi birikimiyle kendini gösterir.

Sahip olduğumuz bilgi birikiminin ve çeşitli öğretilerin somut göstergelerinden biri de sertifikalardır. Kişinin öğrenim sürecinde elde ettiği başarı sonucunda aldığı sertifikalar, gelecekte birçok meslek kapısının açılmasına da olanak sağlar. Sertifikanın başlı başına fayda sağladığı noktalardan biri de iş görüşmelerinde önem kazanan CV (özgeçmiş) bünyesidir. Özgeçmişte yer alan sertifikalar, kişinin konu hakkında sahip olduğu bilgisi ve öğrenim sürecine yönelik ilgisinin bir göstergesidir.

Sertifikalar Ne Kadar Süre Geçerli

Kişinin aldığı eğitim sonucunda elde ettiği başarıların bir göstergesi olarak verilen sertifikalar, kurumların ruhsat bilgileri ve kurumsallığına göre donanım kazanır. Uluslararası geçerli, üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar, kişinin birçok kariyer adımını daha kolay atabilmesine olanak sağlar.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün, kariyere yönelik atılan adımlarda başarı sağlayan sertifikalardan ve geçerlilik süresini araştırdık.

Sertifikalar Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Kurumlardan ya da eğitim merkezlerinden alınan sertifikaların geçerlilik süresi, alınan eğitim doğrultusunda atılacak kariyer adımlarını belirler. Kısa süre geçerliliğe sahip sertifikalar, uzun vadeye yönelik faydaları tam anlamıyla karşılamazken; uzun süre geçerli sertifikalar, kariyer alanında geniş vadede düşünebilmeyi sağlar.

Bir kurum ya da eğitim merkezi bünyesinde alınan sertifikaların, kurumun özel şartlarına ilişkin belirlenmiş bir süresi vardır. Örneğin Halk Eğitim Merkezi gibi kurumlar sertifikaların geçerlilik süresini 6 ay olarak belirlerken, bazı merkezlerin sertifikalarında ömür boyu geçerlilik süresi mevcuttur.

Sertifikalar Ne Kadar Süre Geçerli

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Sertifikaları Geçerlilik Süresi

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi birçok kategori içerisinde sunduğu onlarca eğitim programını, uzman eğitmenler vasıtasıyla kullanıcıyla buluşturur. Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Bilim Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi ve birçok eğitim merkeziyle sağladığı çözüm ortaklığı sayesinde çeşitli alanlarda geçerli bir eğitim sertifikası sunar.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından eğitim sonunda verilen sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu kullanımı sayesinde kariyer alanında uzun vadeye yayılan bir fayda ve birikim sağlar. Novarge’nin eğitim programları sonucunda sağladığı sertifikaların birçok faydası mevcuttur.

Sertifikalar Ne Kadar Süre Geçerli

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Sertifika Avantajları Nelerdir?

  • Milli Eğitim Bakanlığı onayı sayesinde kariyer alanında kaliteli bir adım atmak için idealdir.
  • Ankara Bilim Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi gibi çözüm ortakları sayesinde her alanda geçerlilik sağlar.
  • Özgeçmişi güçlendirir ve birçok iş alanının kapısını açar.
  • Kişinin kariyer alanında özgüvenli adımlar atmasını sağlar.
  • Farklı birçok kariyer alanında adım atabilmek için idealdir.
  • Uzman eğitmenleri sayesinde bilginin kalıcı olmasını sağlar.
  • Uzaktan eğitim sistemiyle birleştirdiği görsel, işitsel ve uygulamalı eğitim sistemi sayesinde kaliteli bir öğrenim süreci sağlar.
  • Kısa sürede geniş bilgi birikimine ulaşmak için ideal bir oluşumdur.
  • İş alanında rakiplerden önde bir tutum sergilemeyi sağlar.
  • Bilgi birikiminin somut bir göstergesidir.

 

Sertifikalar Ne Kadar Süre Geçerli

Novarge’de bugün, kariyere yönelik atılan adımlarda başarı sağlayan sertifikalardan ve geçerlilik süresinden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler