Novarge Premium
Sosyal Medyada Popülerliğin Sesi: Clubhouse

Sosyal Medyada Popülerliğin Sesi: Clubhouse

KARİYER

Zamanın hızla ilerleyişine tanık olduğumuz şubat ayında yeni bir iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge ailesi. Hepimiz günümüzün bir çoğunluğunu internet ağları ile geçiriyoruz. Eğitim, eğlence, alışveriş gibi birçok ihtiyacımızı internet ağları üzerinden kolaylıkla karşılayabiliyoruz. Yıllar önce eski arkadaşları bulabilmek adına oluşturulan sosyal medya hesapları, günümüzde anıları paylaşmak ve hatta kendi işini oluşturabilmek için dahi rahatlıkla kullanılıyor.

Gündem haberleri ve sosyal etkileşimlerimizin bir parçası olan sosyal medya da gün be gün gelişime ayak uydurarak, yeniliklerini beraberinde bizlere sunuyor. Son zamanlarda sosyal mecralarda sürekli karşımıza çıkan, konuşma odalarına dayalı iletişimin kaynağını yeni bir sosyal mecra oluşturuyor. Clubhouse!

Akıllarda tek bir konu, yüreklerde birçok soru: “Clubhouse nedir ve nasıl kullanılır?” Gelin bu sorunun cevaplarına birlikte göz atalım.

Clubhouse Nedir?

Alpha Exploration Co. Yazılım şirketi tarafından geliştirilen Clubhouse uygulaması, günümüzde oldukça popüler bir sosyal medya mecrası olarak yerini alıyor. Davet yoluyla yalnızca IOS sistemi tarafından indirilme işlemi gerçekleştirilen Clubhouse içerisinde çeşitli sohbet odaları yer alıyor ve sesli sohbete dayalı bir iletişim benimseniyor. Diğer Instagram, Twitter ve Facebook sosyal medya mecraları gibi fotoğraf ile video paylaşımı, yazılı mesajlaşma ya da gönderiler Clubhouse bünyesinde yapılamıyor.

Davete dayalı bir sistemle çalışan Clubhouse, uygulamayı kullanan bir kullanıcı tarafından davet edilen kişilere uygulamayı kullanma imkanını direkt olarak sunarken; herhangi bir davetiye bulamayanları sırada tutuyor. Sıranız geldiğinde kaydolma işlemini rahatlıkla gerçekleştirebiliyorsunuz.

Clubhouse Nasıl Kullanılır?

Sesli konuşma sistemine dayalı Clubhouse, konu başlıklarına göre birçok farklı sohbet odasını içerisinde barındırıyor. Sohbet odalarına dahil olan kullanıcılar, sohbet yöneticisinden izin aldıkları takdirde sohbet içerisine dahil olabiliyorlar ya da yalnızca dinleyici olarak oda içerisinde bulunabiliyorlar.

Popüler sohbet platformu olan Clubhouse, giriş esnasında rehbere erişim izni istiyor. Sonrasında arzu edilirse Twitter ve Instagram adresleri hesaba bağlanabiliyor. Clubhouse uygulamasına üye olurken her sosyal medya mecrasında olduğu gibi bireysel ilgi alanları soruluyor ve bu alanlara göre sohbet odaları bulunuyor.

Şimdilik yalnızca IOS kullanıcılarına sunulan Clubhouse uygulamasının, gelecek günlerde tüm işletim sistemlerine uyum sağlayacağı ve daha fazla kullanıcıya erişmek adına davetiye sisteminin askıya alınacağı öngörülüyor.

Clubhouse’nin Popülerliğinin Sebebi Nedir?

Clubhouse uygulaması var olduğu günden itibaren milyonlarda kullanıcıya erişti ve popüler bir uygulama haline geldi. Bu popülerliğin temel sebebinin, pandemi nedeniyle sözlü iletişime olan özlem ve kendini ifade edebilme duygusu olduğu düşünülüyor.

Kısa zamanda ileri düzeyde kullanıcı sayısına erişen Clubhouse bünyesinde ünlü bir konuşur ya da yazar olmanıza gerek duyulmuyor. Kendini ifade edebilen herkesin rahatlıkla yer bulabildiği Clubhouse bünyesinde, kendini ifade edebilmeye olan özlem de giderilmiş oluyor.

İnsan zihninin ve hayal gücünün gelişimine katkı sağlayan ses olgusu, son yıllarda oldukça popüler bir izlenim uyandırıyor. Podcastlar gibi dinleyicilerini hayal gücüne davet eden programların yaygınlaşmasıyla sözlü iletişime ilgi artıyor. Bu durum da haliyle iletişimin güçlenme isteğini uyandırıyor.

Clubhouse Kullanımının Faydaları Nelerdir?

Günümüzde oldukça popüler bir uygulama haline gelen Clubhouse, her bölgeden sağladığı erişim imkânı ve farklı iletişim fırsatları ile kullanıcısına birçok faydayı da beraberinde sunuyor.

  • Dünyanın her bölgesinden erişim imkânı sunan Clubhouse, farklı dil avantajları ile katılımcısına lisana yönelik ufuk açıcı birçok avantaj sağlıyor.
  • Clubhouse katılımcısına, dinleyicinin yanında söz sahibi olma hakkını da tanımlıyor.
  • İlgi alanlarınıza ve iş imkanlarınıza yönelik katıldığınız sohbet odalarında kendinizi ifade etme imkanına erişerek, kolayca ilk elden erişim imkânı sağlayabiliyorsunuz.
  • Bağlantıyı kopartmak istemediğiniz kişilere kolayca ulaşım sağlayabiliyorsunuz.
  • İletişim kabiliyetini güçlendiriyor.
  • Özgüveni arttırıyor.
  • Kayıtlı kalmayan ses kayıtları ile güvenli bir iletişim ortamı sunuyor.
  • Sosyalleşmeye yönelik türlü avantajlar sağlıyor.

Novarge’de bugün gün geçtikçe önü alınamayan popülerliği ile dikkat çeken Clubhouse uygulamasına ve çeşitli yararlarına değindik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi…

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler