Novarge Premium

STEM Eğitimi nedir?

KARİYER

Stem Eğitimi nedir sorusu son zamanlarda popülerleşen STEM öğrenme modelinin sıkça duyulması ile birlikte sorulmaya başlandı.

STEM Eğitimi detaylarına girmeden önce sizlere STEM modeli ile öğrenmenin kısa bir tarihini açıklamak istiyoruz. STEM eğitim modeli ilk örneklerini 2011 yılından itibaren ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) görme başlıyoruz. Teoriden ziyade uygulama yani yaparak, görerek öğrenme temeline dayanan STEM öğretim modeli son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın da teşviki ile ülkemizde de uygulanmaya başlandı.

STEM Nedir?
STEM; Science-Fen Bilimleri, Technology-Teknoloji alanı, Engineering-Mühendislik alanı  ve Mathematics-Matematik bilimin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. STEM bu disiplinlerden biriyle ya da birden fazlası ile bilirkte öğretim modeli hazırlayarak öğrencilere uygulama metodudur. Üretim yapan, dünya ile rekabet eedebilecek ve üretici bir toplum olmanın yegane şartı fen ve matematik öğretiminin teknoloji ve mühendislik ile entegre edilmesi ile mümkündür. Öğrencilere analitik düşünme becerisi kazandırma, teoriden ziyade görerek uygulayarak eğitim verdiğimizdeki verimin daha artğını gözlemleyerek daha yaratıcı bireyler yetiştirmiş olacağız.

STEM Eğitimi nedir?
STEM Eğitimi dediğimizde birincisi disiplinlerarası bakış açısıyla kullanarak günlük hayattaki problemlere çözümler oluşturma metodu ile öğretmenlerin öğrencilerine eğitim vermesi anlaşılmaktadır. İkincisi ise STEM modelini öğrenerek eğitim vermeyi amaçlayan öğretmenlerin eğitim sürecini anlatmaktadır.

Novarge ve STEM Eğitimi
Kurumumuz Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile birlikte, Microsoft tarafından harikalar yaratan öğretmen seçilen Selçuk Yusuf ARSLAN yönetiminde öğretmenlere yönelik STEM Eğitimi vermektedir. Siz de konuyla ilgili daha fazla detay öğrenmek ya da eğitim almak isterseniz 0312 911 3232 nolu çözüm merkezimizi arayarabilir ya da aynı numaraya WhatsApp'dan yazabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:
STEM ÖĞRETMENLİK EĞİTİMİ 

Yorumlar

27 Ocak 2021

orhan karakuş

kısaltma STEM ilgimi çekti.. yazımdaki rekabet eedebilecek ...edecek harf fazlası var... selamlar...

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

6 kullanıcı içinden 5 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler