Novarge Premium
Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi Neleri İçerir?

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi Neleri İçerir?

EĞİTİM

Ülkemiz tıbbi ve aromatik bitkilerin yetişmesi bakımından önemli bir konumdadır. Son verilere göre dünya çapında tıbbi ve aromatik bitkilerin ortalama yüzde 6’sı Türkiye’de yetişiyor. Bu da ülkemizi endemik bitki zenginliğine sahip ülkeler arasına sokmaktadır. Tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği eğitimi ile ülkemizdeki bu zenginlikleri tanıyabilecek ve siz de bu bitkileri yetiştirebileceksiniz.

Doğada milyonlarca bitki türü bulunmaktadır. Ama pek çoğumuz bu bitkilerin ne işe yaradığını ya da hangilerinin zehirli olduğunu bilemeyiz. Özellikle tıp alanında çok önemli olan bitki türleri vardır. İşte tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi sayesinde tıbbi ve aromatik bitkileri biyolojik olarak tanıyabilecek, yetiştirilmesi hakkında bilgi alabilecek, bu bitkilerin ekolojik özelliklerini öğrenebileceksiniz. Bunun yanında, tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği eğitimi ile özel bitkilerin doğadan toplanmaları ve korunmaları, temin edilmeleri, üretim teknikleri, bakım, hasat ve hasat sonrası gerçekleştirilen işlemleri, depolanmaları ve kullanım alanları ile alakalı bilgi sahibi olacaksınız. Ardından bu bilgiler sayesinde bahsi geçen bitkilerin yetiştiriciliğini yapabileceksiniz.

İnsanın doğa ile kucaklaşması, çevresindeki bitkileri tanıması ya da en azından farkında olması gerekiyor. Bu konuda ülkemiz zengin bir konumdadır. Ülkemizdeki bu potansiyeli, aldığınız Tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği eğitimi ve devlet desteği ile büyük bir fırsata çevirebilirsiniz.

Bununla beraber insan ve hayvanların sağlıklarının korunması ve tedavisinde geçmişten günümüze dek bilinen ve kendilerinden faydalanılmış olan tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında alacağınız eğitim ile bu bitkilerden yararlanma yöntemlerinin öğrenilmesi ve yetiştiriciliği ile alakalı bilgi birikimi kazanıp bu bitkilerden faydalanabilecek, hem çevrenize hem de ülkenize yararlı olabileceksiniz.

Eğitime katılım için şart var mı?

Okuma yazma bilen herkes Tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği eğitimine katılabilir. Eğitim için herhangi bir özel şart yoktur. Eğer bu konuya ilginiz varsa, Tıbbi ve aromatik bitkiler ile alakalı kendinizi geliştirmek, bu alanda kariyer yapmak istiyorsanız vakit kaybetmeden Tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği eğitimini alabilirsiniz.

Bu eğitim size ne katacak?

Tıbbi ve Aromatik bitki yetiştiriciliğinin bireylere katacağı kazanımları şöyle sıralayabiliriz:

- Özel bitkileri tanıyıp, sınıflandırmayı öğrenecek,

- En önemli bitki aileleri hakkında bilgi edinecek ve aileler arasındaki farklı öğrenip bitkileri birbirlerinden ayırabilecek,

- Tıbbi ve Aromatik bitkilerin yetiştirmesinde kullanılmakta olan en bilinen uygulamalar hakkında bilgi edinip, bu bilgileri pratiğe dökebilecek,

- Fidelerden ve tohumlardan bitki yetiştirmeyi öğrenip bitki türlerini bilimsel isimleri ile bilecek,

- Özellikle Tıbbi ve Aromatik bitki türleri hakkında ayrıntılı bilgiler edinecek ve bu bilgiler ışığında diğer bitki türleri ile alakalı fikirlere sahip olacak,

- Bitkilerin hangi şekillerde besleneceğini ve korunacağını öğrenecek,

- Bahsi geçen değerli bitki türlerinin pazar kanalları ile alakalı bilgilendirilecek,

- Tıbbi ve Aromatik bitki türlerinin işlenme, depolanma ve kullanımı ile alakalı bilgiler alıp bitki mahsulleri için hasat sonrası tekniklerini ve Tıbbi bitki fidanlığının ne şekilde kurulacağını öğreneceksiniz.

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi Neleri İçerir?

Eğitim, Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin tarihçesinin anlatılması ile başlar ve ardından Tıbbi ve Aromatik Bitkiler  tanıtılır. Bu türlerin dünyada ve ülkemizdeki genel durumuyla öneminden bahsedilen eğitimlerde, dünyada ve Türkiye’de tıbbi ve aromatik bitkilerin ticareti, tıbbi ve aromatik bitkilerin kullanıldıkları alanlar, sınıflandırılması, korunması ve sürdürülebilirliği, sekonder metabolitler, bu bitkilerin üretim yöntemleri, üretime başlamadan önce dikkat edilecek noktalar ve kekik, Lavanta, Adaçayı, Ekinezya, Şekerotu, Rezene, Biberiye, Oğulotu(Melissa), Tıbbi Nane, Itır, Defne, Kimyon, Sarı Kantaron, Meyan Kökü, Haşşaş, Safran, Altınotu, Anason, Yüksükotu, Kişniş, Vetiver, Limonotu, Paçuli, Tıbbi Papatya, Çemen gibi bazı önemli bitkilerin nasıl yetiştirileceği hakkında bilgiler verilmektedir.

 

Yorumlar

24 Mayıs 2022

Elif nur aslan

Aromatik bitki yetiştiriciliği hakkında bilgi alabilirmiyim?

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

1 kullanıcı içinden 1 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler