Novarge Premium
Toplumun Değeri: Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı Eğitimi

Toplumun Değeri: Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı Eğitimi

EĞİTİM

Bahara adım adım yaklaşırken yaşadığımız küçük heyecanlarla dolu yeni bir haftadan hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi’nin yepyeni bir eğitim programı olan Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı Eğitimi sertifika programından bahsedeceğiz.

Aile, toplumun en küçük yapı taşını oluşturur. Hayata dair kazandığımız her değerin temeli öncelikle ailenin kendisine dayanır. Annemiz, babamız, kardeşlerimiz gibi konuşur; onlar gibi davranmaya başlarız. Zaman geçtikçe ve hayata dair bireysel adımlarımızı atmaya başladıkça sosyal yaşama yönelik problemlerimizi tek başımıza üstlenmeye başlarız. Hayatımızda ister istemez karşımıza çıkan türlü olumsuzluklar bizi çeşitli çözüm yöntemleri arayışlarına yönlendirir.

Özellikle pandemi, ekonomik kriz, güncel ülke durumları ya da boşanmalar gibi sorunlar bireylerin psikolojisinde türlü zedelenmelere yol açabilir. Böyle durumlardan kurtulup, sağlıklı bir psikoloji ve düzenli bir aile yapısına sahip olmak isteyen bireyler aile ve sosyal yaşam danışmanlığına başvururlar. Aile ve sosyal yaşam danışmanlığı aile içerisindeki problemlere çözüm yöntemleri geliştirdiği gibi bireylerin kendi içlerinde yaşamış oldukları problemlerin önüne geçebilmek için sosyal yaşam danışmanlığını da kapsar.

Unutmayın; sağlıklı bireyler ve toplumlar, sağlıklı bir aile yapısında inşa edilir.

Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı Eğitimi

Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı Eğitimi

Aile ve sosyal yaşam danışmanlığı eğitimi, kişinin bireysel farkındalıklarının, tecrübelerinin ve beceri düzeylerinin artışının sağlanarak, daha başarılı, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesini amaçlayan bir programdır. Sistem, bireylerin özellikle yaşamda kendilerine belirledikleri hedefler ve amaçlar doğrultusunda yol alabilmelerini amaçlar.

Aile ve sosyal yaşam danışmanlığı dünyanın en trend meslekleri arasında şimdiden yerini alıyor. Özellikle pandeminin neden olduğu bireysel psikoloji ve aile problemleri düzeyinde başarılı bir yardım eli uzatmayı amaçlayan aile ve sosyal yaşam danışmanlığı eğitim programı, sertifikalı sistemiyle bu alanda kariyer amaçlayan bireylerin de en çok tercih ettiği programlardan birini oluşturuyor.

Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı Eğitimi

Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı Sertifikası Hangi Alanlarda Kullanılır?

  • Özel kurumlarda aile ve sosyal yaşam danışmanı olarak çalışabilirsiniz.
  • Bireysel kliniklerde çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz.
  • Özel aile danışmanlık merkezlerinde çalışabilirsiniz.
  • İnsanlara birebir sosyal yaşam danışmanlığı yapabilirsiniz.
  • Bireysel danışmanlık merkezinizi açarak ihtiyacı olan insanlara aile ve sosyal yaşam danışmanlık hizmeti sağlayabilirsiniz.
  • Özel okullar ve kolejler gibi kurumlarda velilere ve öğrencilere yönelik danışmanlık hizmeti sağlayabilirsiniz.
  • Resmi olarak danışmanlık hizmeti verebilirsiniz.

 

Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı Eğitimi

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı Eğitim Programı

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı Eğitimleri Ankara Bilim Üniversitesi iş birliği ile uzaktan eğitim modeli ile yapılır. Siz de uzaktan eğitim avantajlarından yararlanarak sağlıklı ve başarılı bir şekilde aile ve sosyal yaşam danışmanlığı eğitim programını tamamlayarak sertifikanıza sahip olabilirsiniz. Kazandığınız sertifika ile birçok danışmanlık merkezinde hizmet verebilir ya da kendi özel danışmanlık merkezinizi kurabilirsiniz.

Eğitim içeriği ve detaylarına linkten ulaşabilirsiniz: https://www.novarge.com.tr/kurs/aile-ve-sosyal-yasam-danismanligi-kursu

Novarge’de bugün sizlerle aile ve sosyal yaşam danışmanlığından ve eğitim programlarının içeriklerinden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hafta sonu diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler