Novarge Premium

Türk Eğitim-Sen ile Novarge Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

KARİYER
Bu içeriği sesli dinleyin

Türk Eğitim-Sen ve Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile ‘’Robotik Kodlama’’ alanında farkındalık oluşturulacak. Eğitimler uzaktan eğitim merkezi tarafından web kanalları ve sosyal mecralardan yayınlanacak. Başarılı olan öğrenciler ise Türk Hava Kurumu Üniversitesi onaylı sertifika sahibi olacak. Türk Eğitim-Sen üyeleri %30 indirimle bu uygulamadan yararlanabilecek. Yüzde 30’luk indirim sayesinde projeye ilginin artacağı düşünülüyor.

‘’Ülkemizin Robotik Kodlamaya İhtiyacı Var’’

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan robotik kodlamanın ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini dile getirerek, ‘’Bir ülkedeki eğitim faaliyetleri, o ülkenin geleceğini tayin eden en önemli sebeplerdendir. Bizler eğitim camiasının mensupları olarak ülkemizdeki eğitim faaliyetlerini çoğaltmalı ve geniş bir alana yaymalıyız. Robotik kodlamayı da bu kapsama aldık. Çünkü teknoloji çok hızlı ilerliyor. Dünya geneline baktığımızda robotik kodlama alanı da teknolojinin gelişmesine bağlı olarak hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başladı. Ülkemizin nüfusu oldukça genç. Pırıl pırıl genç beyinlerimiz var. Bu gençlerimiz arasında robotik kodlamayı yaygınlaştırırsak geleceğimizi daha sağlam temellere oturtmuş olacağız. Eğer bu adımlar şimdiden atılırsa, ilerleyen dönemlerde dünya standartlarında bir çizgiye ulaşacağız. Memleketimiz eskiden olduğu gibi bilim ve teknolojinin de anası olmalıdır. Ayrıca kendi üyelerimiz bu projeden yüzde 30’luk indirimle yararlanabilecekler. Bu indirim yalnızca kendi üyelerimize özeldir. Teşvik açısından yüzde 30’luk indirimin faydalı olacağını düşündük. Bu konuda üstümüze düşen bütün vazifeleri, büyük bir özenle yerine getirmeye hazırız.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Robotik Kodlama Geleceğin En Büyük Sektörü Olacak’’

Uzaktan eğitim merkezi Genel Müdürü Mesut Karaağaç ise, Türkiye’de robotik kodlama alanının gelişmesi için gerekli adımları atacaklarını belirterek, gençlerin ilgisini çekecek çalışmalar yapmaktan çekinmeyeceklerini dile getirdi. Karaağaç, ‘’Biz uzaktan eğitim merkezi olarak birçok alanda faaliyet gösteren bir kurumuz. Asıl meselemiz ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verecek alanlarda eğitimler vermek. Bu açıdan son yıllarda dünya genelinde dikkat çeken bir alan olan robotik kodlamanın ülkemizde de yaygınlaşması için çabalıyoruz. Özellikle genç ve meraklı arkadaşlarımızın bu alana yoğunlaşmasını istiyoruz. Eğitimler uzaktan eğitim merkezimize bağlı web kanallarından verilecek. Bu sayede vatandaşlarımız ister evde olsunlar ister farklı bir mekanda olsunlar, her yerden kolayca bu hizmetten faydalanabilecekler. Robotik kodlama alanı çok önemli. Çünkü robotik kodlama, geleceğin en büyük sektörü olacak. Bu alanda kendini geliştirmek isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz. Türk Eğitim-Sen’e hassasiyetleri için teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler