Novarge Premium
Ufkunuzu Açacak Belgeseller

Ufkunuzu Açacak Belgeseller

KARİYER

Mayıs ayının ve haftanın ortasını selamladığımız yeni bir günden hepinize Merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, pandemi döneminde oldukça önem kazanan kişisel gelişiminiz için oturduğunuz yerden ufkunuzu açacak belgesellerden bahsedeceğiz.

Hayata hepimiz kendi penceremizden bakarız. Kimimizin penceresi çiçekli bahçelere açılırken, kimimizin penceresi sonsuz bir denizin ufkuna bakar. Yaşamımızda tecrübelerimiz, gelişimlerimiz ve değişimlerimiz penceremizin konumunu değiştiren en özel niteliktir. Bazen bir kitabın içerisinde okuduğunuz cümle ya da izlediğiniz belgesel, hayatınızı öylesine değiştirir ki; pencerenizin açıldığı manzaranın, yeşillenmeyen bir topraktan adeta meyve veren bir bahçeye dönüştüğünü fark edersiniz.

Yaşamımızda yer alan her değişim ve dönüşüm bizim ellerimizdedir. Hayata yönelik bakış açımız ve gelecekte yön vereceğimi yolumuz kişisel gelişimimiz ekseninde şekillenir. Kişisel gelişiminizi desteklemek adına sizler için ufkunuzu açacak belgeselleri araştırdık. Gelin, birlikte göz atalım.

Ufkunuzu Açacak Belgeseller

Our Planet (IMDb: 9,3)

Our Planet (Gezegenimiz) belgeseli, içinde bulunduğumuz doğanın nefes kesici yönlerini gözler önüne seriyor. Kuzey Kutbunun benzersiz büyüsü, Güney Amerika’nın balta girmemiş ormanları ve Afrika’nın çöllerine uzanan benzersiz bir evren yolculuğu sunan Gezegenimiz belgeseli, 7 kıtada yer alan 50 ülkede dört yıl boyunca devam eden çalışmalar sonucunda elde ediliyor. Sonsuz güzelliğe ev sahipliği yapan dünyanın en derinlerine bir gezinti için mutlaka 8 bölümlük “Gezegenimiz” belgeselini izlemenizi öneriyoruz.

Ufkunuzu Açacak Belgeseller

Street Food (IMDb: 8,0)

Yediklerimiz, yiyeceklerimiz ve birbirinden değişik binlerce lezzet! Hepsi dünyanın içerisinde, farklı kültürlerin temelinde yer alıyor. Yemek alanında oldukça farklı bir ufka yelken açan Street Food belgeseli; dünyanın dört bir yanını keşfederek, kültürel lezzetler için kollarını sıvayan bir gezintiyi ele alıyor. Dünyanın dört bir yanındaki sokak lezzetlerini keşfetmek ve farklı kültürlere şahit olmak isteyenler için Street Food belgeselini mutlaka öneriyoruz.

Ufkunuzu Açacak Belgeseller

Cosmos: Bir Uzay Serüveni (2014) - IMDb 9.5

Evren… Birbirinden farklı yüzlerce hatta milyonlarca güzelliğe ev sahipliği yapan evren hakkında bildiklerimiz buzdağının sadece minik bir tanesini oluşturuyor. Cosmos belgeseli, evrenin görkemli yüzüne, adeta bir ışık tutarak izleyiciyi eşsiz bir serüvene davet ediyor. Neil deGrasse Tyson’un anlatımıyla renk kazanan belgesel, ufkunu genişletmek için evrenin birbirinden farklı düzenlerini, mucizelerini ve renklerini ortaya çıkartıyor. Sürükleyici ve bilimsel bir belgesele yelken açmak isteyen yolcuları, Cosmos’un serüven dolu dünyasına davet ediyoruz.

Ufkunuzu Açacak Belgeseller

Sarı Zeybek (IMDb: 8,5)

Ufkunuzu genişletecek bir belgesel dediğimizde, hayatı ve değerlerinizi de destekleyecek belgeselleri de sizinle buluşturmaya özen gösterdik. Şimdi sizi, milli değerlerimiz için eşsiz bir belgesel niteliğinde olan Sarı Zeybek ile tanıştırmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Ulu Önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat etmeden önceki son 300 gününü ve ölümünün hazin hikayesini anlatan Sarı Zeybek belgeseli, adeta ufuk açıcı bir hayata ışık tutuyor. 93 yılının Kasım ayında ilk kez ekrana gelen belgesel, oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşmasının yanında, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim filmi olarak gösterildi.

Ufkunuzu Açacak Belgeseller

Night and Fog (Gece ve Sis) (IMDb Puanı: 8,6)

İnsanın insana yaptığı zulmün bazen tesiri yoktur. Açıklamaya ne kelimeler yeter ne de gözle görmeye yürek dayanır. Gece ve Sis, tam olarak insanın insana yaptığı zulmü konu edinerek bir “vicdan” hissi uyandırmak için benzersiz bir belgesel niteliği taşıyor. 1955 yılında Alain Resnais tarafından çekilen Gece ve Sis belgeseli, Yahudi Soykırımlarında insanlara edilen zulmün korkunç göstergelerini izleyicilere sunuyor. Polonya’daki Nazi konsantrasyon kamplarında uygulanan insanlık dışı zulümlere izlerken seyirci kalmanız ne kadar sürer bilemesek de belgesel başlı başına insanın insana verebileceği en büyük zararı gözler önüne seriyor.

Ufkunuzu Açacak Belgeseller

Uygunsuz Gerçek (IMDb 7.6)

İnsanoğlu tarihler boyunca birçok ırka yönelik zulmünün yanında dünyanın kendisine de zarar vermek için adeta türlü yolları deneyimlemiştir. İnsanların doğaya yönelik zararlarının neticesinde seller, kuraklıklar, zorlu hava şartları, ölümcül hava dalgaları ve salgın hastalıklar ile gelecek olan felaketler silsilesini ele alan Uygunsuz Gerçek belgeseli, insanoğlunun zulmünü durdurmadığı sürece gelecekte karşılaşacağımız türlü felaketleri konu alıyor.

Ufkunuzu Açacak Belgeseller

Novarge’de bugün; pandemi döneminde oldukça önem kazanan kişisel gelişiminiz için oturduğunuz yerden ufkunuzu açacak belgesellerden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize mutlu, sağlıklı be başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler