Novarge Premium
Uluslararası Onaylı Sertifika Ne işe Yarar?

Uluslararası Onaylı Sertifika Ne işe Yarar?

KARİYER

Temmuz ayının sonuna yaklaştığımız bir haftanın, ilk iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, dünyanın her yerinde kariyer imkânı sağlayan, uluslararası onaylı sertifikalardan ve faydalarından söz edeceğiz.

Bireyin bilgi ve gelişim için aldığı eğitimin, başarıyla sonuçlandığını gösteren belgeye “sertifika” adı verilir. Çoğu kişi yalnızca sertifika almanın mesleki gelişim için yeterli olduğunu düşünebilir. Ancak bir sertifikanın kariyer alanında sağlayacağı faydaları arttırabilmenin yolu, onaylı olduğu mecralar ve çözüm ortaklarıyla ilgili bilgi sahibi olmaktan geçer. Örneğin herhangi bir kurumdan alınan sertifika 6 ay sonra geçerliliğini yitirirken, ömür boyu geçerliliğe sahip bir belge, her zaman kariyer alanında bir gelişim imkânı sunar.

Uluslararası Onaylı Sertifika Ne İşe Yarar

Yapılan bir araştırmaya göre bireylere eğitim sonrasında verilen 10 sertifikanın 8’inin sahte olduğu kanıtlanmıştır. Ülke içerisinde sertifikaları denetleyici bir kurumun olmaması, sahte sertifikaların da düzenlenmesine neden olur. Bu sebeple, özellikle eğitim alınacak kurumun çözüm ortakları ve iş birliği sağladığı kurumlar hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Günümüzde kişinin kariyer yaşamına fayda sağlayan sertifikalar, Millî Eğitim Bakanlığı onaylı, üniversite iş birliği sağlayan veya Uluslararası onaylı olarak sıralanabilir.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün, dünyanın her yerinde kariyer imkânı sağlayan, uluslararası onaylı sertifikalardan ve faydalarını araştırdık.

Uluslararası Onaylı Sertifika Nedir?

Eğitim programına dahil olduğunuz bir kurum ya da merkezin çözüm ortakları arasında “Uluslararası Akreditasyon Sistemi” bulunması, başarılı olduğunuz süreçte uluslararası onaylı sertifikaya sahip olmanızı sağlar. Uluslararası onaylı sertifikalar, dünyanın her yerinde geçerliliğe sahiptir. Bu sayede kariyer kapılarının yalnızca sertifikanın alındığı ülkede değil, dünyanın birçok ülkesinde geçerli olmasını sağlar.

Uluslararası Onaylı Sertifika Ne İşe Yarar

Uluslararası Onaylı Sertifika Ne İşe Yarar?

Uluslararası onaylı sertifika:

  • Dünya çapında farklı bir ülkede kariyer kapılarının açılmasına yardımcı olur.
  • Farklı ülkelerde oturma ve çalışma izni alabilmek için büyük bir avantajdır.
  • Mesleki yeterliliğiniz ve gelişim düzeyiniz uluslararası mecrada kanıtlanmış olur.
  • CV (özgeçmiş) içerisine eklenen uluslararası onaylı sertifikalar, büyük başarılar elde edilmesine olanak sağlar.
  • Girişimci olarak eğitim aldığınız alanda kendi işinizi kurabilmenize olanak sağlar.
  • Sahte ve geçersiz sertifikalardan kurtulabilir, gönül rahatlığıyla çalışmayı sürdürebilirsiniz.
  • Eğitime olan ilginizi ve bilginizi kanıtlamış olursunuz.
  • Yabancı ülkelerde eğitiminizin daha fazla gelişmesine olanak sağlar.
  • Birçok ülke konsolosluğu başvurularda Akrediteli Sertifika ister. Uluslararası onaylı sertifika sayesinde ülke konsoloslukları vize ve çalışma başvurularının olumlu karşılanma ihtimali artar.

 

Uluslararası Onaylı Sertifika Ne İşe Yarar

Uluslararası Onaylı Sertifika Nereden Alınır?

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi birçok kategori içerisinde sunduğu onlarca eğitim programı sayesinde kariyer alanında gelişim sağlamak için idealdir. Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi; Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Bilim Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Meslek Burada Eğitim Merkezi, Yaşam Artı Uzaktan Eğitim Merkezi ve Uluslararası Akreditasyon Sistemi’ni çözüm ortakları arasında bulundurur. Bu sayede Novarge bünyesinde alınan eğitimde elde edilen başarının sonucunda uluslararası ve MEB onaylı sertifikalar alınabilir. Sınırsız geçerliliğe sahip sertifika sayesinde kariyer alanında, dünyanın birçok ülkesinde başarılı adımlar atabilirsiniz.

Novarge’de bugün; dünyanın her yerinde kariyer imkânı sağlayan, uluslararası onaylı sertifikalardan ve faydalarından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize başarılı, sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler