Novarge Premium

UNITY 3D Mobil Oyun Yazma Eğitimi

KARİYER

En anlaşılır şekliyle Unity, Windows, Android, ve IOS platformları için oyunlar yapmaya olanak tanıyan, bir oyun motorudur.

UNITY 3D Mobil Oyun Yazma Eğitimi ile bahsi geçen platformlarda oyunların nasıl yazılacağını öğrenebilirsiniz. Unity sistemiyle ister 2D isterseniz de 3D oyunlar yazabilirsiniz. Bu oyun motorunun sınırı sizin hayal gücünüzün sınırı ile eş değerde. Bir başka deyişle belirlenmiş bir sınırı yok. Hayalinize göre büyüklükleri size kalmış Terrain'ler meydana getirebilir ve bu projelerin üstünde çalışmalar yapabilirsiniz.

Ayrıca bahsi geçen oyun motoruyla talep edenler FPS, TPS veya pek çok perspektifi kullanarak oyunlar üretebilirler. 8 Haziran 2005’de yalnızca IOS Platformu için çıkarılmış olan oyun motoru, aradan geçen 15 sene içinde çok fazla büyüdü ve hemen hemen 27’ye yakın platformda uygulanmaya başlandı.

Özellikle son on senede çok daha gelişen oyun motoru ve oyun yazma sektörüne ilgi oldukça artmaya başladı. UNITY 3D Mobil Oyun Yazma Eğitimi ile C# Eğitimi, genel kavramlar, Unity’de ses geliştirme işlemlerini yapma ve animasyonların geliştirilmesi, Unity’de Fizik, yapay zeka ve optimizasyon, Google Play Store'ye oyun yükleme gibi konuları görerek eğitim sonunda örnek projelerle karşılaşacaksınız. Eğitim bitiminde alacağınız sertifika ile bu sektöre katkıda bulabileceğiniz gibi kendi projelerinizi de üretmeye başlayabilirsiniz.

Unity 3D Mobil Oyun yazma eğitimini aldıktan sonra yapabileceğiniz şeyler sizin beceriniz ve bilginize bağlı olarak değişecektir. Öncelikle şunu bilmek gerekir ki kursu almak sizi uzmanlaştırmaz. Bu sadece size kapıyı açar. Orada girecek olan ve kendini geliştirip farklı ufuklara açılacak olan sizlersiniz. Alınan bilgileri sürekli tekrar etmek ve özellikle örnek projeler yapmak sizi geliştirecektir.

Unity 3D Mobil Oyun yazma eğitimine oyun geliştirmeyi öğrenip kendine yeni bir beceri katmayı isteyen programcılar, temelinde programlama ile alakalı hiçbir bilgi olmayan fakat oyun geliştirme ve tasarlama üzerine çalışmayı talep edenler, tasarım üzerine becerisi olana ve deneyimlerini oyun geliştirmeyle bütünleştirmeyi hedefleyenler, yalnızca oynamak değil kendi hayal gücüne göre oyun geliştirmeyi isteyen herkes katılımda bulunabilir.

Bu eğitimi tamamladıktan sonra firmalar için oyun tasarlayabilirsiniz ya da kendiniz özgün bir şekilde tasarladığınız oyunları Google play, İos gibi platformlarda yayınlayarak gelir elde edebilirsiniz. Eğer bir eğitimci iseniz alanınızla alakalı öğrencileri geliştirici eğitim içerikli oyunlar tasarlayabilirsiniz. Örneğin İngilizce kelimeleri öğreten bir oyun ile amacınıza ulaşabilirsiniz. Yapacaklarınızın sınırı hayal gücünüzde saklı.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler