Novarge Premium
Üniversite Onaylı Sertifika Ne Demek?

Üniversite Onaylı Sertifika Ne Demek?

KARİYER

Temmuz ayının ilk iş gününü karşıladığımız güneşli bir sabahtan hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, eğitim ve kariyer yaşantısında yalnızca bir belge niteliğinden ziyade gelecek adımları için belirleyici niteliğe sahip, üniversite onaylı sertifikalardan bahsedeceğiz.

Bilgi çağında günden güne, eğitimin ve kişisel gelişimin gelecek adımlarını şekillendirdiği bir sürece doğru yön alıyoruz. Eğitim yaşantısında ya da sonraki evrelerde kazanım sağladığımız her bilgi ya da eğitim, gelecekte atılacak kariyer adımlarının şekillenmesinde önemli rol oynuyor. Örneğin, üniversite bünyesinde okuduğumuz bölüm farklı olsa da kaliteli bir kurum bünyesinde alınmış sertifikalar, çeşitli meslek kapılarının açılmasına olanak sağlıyor.

Geçmişte yalnızca bir belge niteliği taşıyan sertifikalar, günümüzde bir bilgiden daha çok kariyer adımlarını şekillendiren özelliği de barındırıyor. Özenle araştırılmamış, herhangi bir kurumdan tamamlanmış eğitim sonunda alınan sertifika, günümüzde hayalini kurduğumuz kariyer planı için önemli bir niteliği içinde barındırmıyor. Ancak sertifikanın alındığı kurumun kalitesinin yanında üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı gibi ibarelerin bulunması gelecek için birçok kariyer kapısının aralanmasını sağlıyor.

Üniversite Onaylı Sertifika

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün, eğitim ve kariyer yaşantısında yalnızca bir belge niteliğinden ziyade gelecek adımları için belirleyici niteliğe sahip, üniversite onaylı sertifikaları araştırdık.

Üniversite Onaylı Sertifika Nedir?

Sertifika; bir kurum bünyesinde alınan eğitimin başarıyla tamamlandığına ilişkin, bireye verilen bir başarı belgesidir. Sertifikalar bireyin özgeçmişini güçlendirir, bilgisini ve eğitime yönelik ilgisini gösterir. Üniversite onaylı sertifika, kurumun ilgi alanı ya da mesleki eğitime ilişkin düzenlediği programın sonunda katılımcılara sunulan, üzerinde ilgili üniversitenin logo ve imza gibi kaşelerini bulunduran belgelerdir.

Günümüzde sertifika alırken dikkat edilmesi en önemli husus, eğitimin alındığı kurumun özenle ve dikkatli seçilmesidir. Eğitim programını başarıyla tamamladığınız süreçte MEB ya da üniversite onaylı bir sertifika sunmayan kurumlar, gelecekte adımlarınızın sallantıya uğramasına neden olur. Eğitim temelli ve uzman ellerden bilgi erişimi sağlanan kurumlar, program başarıyla sonlandığında MEB ve üniversite tarafından onaylanmış bir başarı sertifikası sunarlar. Üniversite onaylı sertifikaların, bireye gelecek yaşamında sağlayacağı birçok fayda bulunur.

Üniversite Onaylı Sertifika

Üniversite Onaylı Sertifika Ne İşe Yarar?

Günümüzde bir eğitim kurumundaki öğrenimin sonunda üniversite onaylı sertifika alan bireyler, gelecek yaşamlarında kullanım alanlarına yönelik soru işaretlerini de barındırırlar. Üniversite onaylı sertifikaların kullanılacağı birçok alan ve o alanlarda sağlayacağı faydalar bulunur.

Üniversite onaylı sertifika;

  • Alanında uzman eğitmenler tarafından video destekli içerikler, görsel destekli anlatımlar ve kaynak metinlerle kaliteli bir eğitim imkânı sunar.
  • CV (Özgeçmiş) bünyesine eklediğiniz süreçte rakiplerinizden daha avantajlı bir konumda olmanızı sağlar.
  • İlgi alanları ve çeşitli hobilere yönelik gelişim eğitimleriyle birçok alanda kariyer kapısının açılmasını sağlar.
  • İş dünyasında sağlam bir gelecek adımı atmanıza yardımcı olur.
  • Zaman ve mekân kısıtlaması bulunmadığı için her an her yerden eğitime erişim mümkündür.
  • Kaliteli kurum ve üniversite güvencesiyle birçok şirket ve firma bünyesinde kariyer adımlarını atabilmeye yardımcı olur.
  • Sertifikanın geçerlilik ve güvenliği konusunda üniversitenin ve kurumun kalitesi neticesinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmasını önler.

 

Üniversite Onaylı Sertifika

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi uzman eğitmenler tarafından onlarca farklı eğitim programını kullanıcılarıyla buluşturur. Millî Eğitim Bakanlığı, Ankara Bilim Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi tarafından onaylı sertifikalarıyla Novarge, kaliteli ve başarılı bir kariyer adımı atmanıza yardımcı olur.

Novarge’de bugün; eğitim ve kariyer yaşantısında yalnızca bir belge niteliğinden ziyade gelecek adımları için belirleyici niteliğe sahip, üniversite onaylı sertifikalardan bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize başarılı, sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler