Novarge Premium
Üniversitelerden Alınan Sertifikalar Ne İşe Yarar?

Üniversitelerden Alınan Sertifikalar Ne İşe Yarar?

KARİYER

Bayram tatilini geride bıraktğımız, yeni bir iş haftasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, üniversitelerden alınan sertifikaların iş bulma ve kariyer planlama konusunda sağladığı imkânlardan bahsedeceğiz.

Geleceğe yönelik planlarımızda önemli yollar kat edebilmek için eğitim ve kariyer alanında devamlı bir çalışma prensibini benimseriz. Okul temelinde sağlanan eğitimin sonucunda alınan diplomaların açtığı mesleki kapıların yanı sıra çeşitli eğitim merkezlerinde verilen sertifikalı eğitimler, birçok avantajı beraberinde getirir. Çeşitli kurum ya da eğitim merkezlerinden alınan sertifikalar, bireyin iş bulma sürecini kolaylaştırdığı gibi geleceğe yönelik mesleki planlarında da söz sahibi olabilir.

Üniversitelerden Alınan Sertifikalar Ne İşe Yarar?

Sertifika, kurumlar tarafından verilen eğitimlerin başarıyla tamamlandığını gösteren belgeye verilen isimdir. Sertifikalar, bireyin gelecekte iş bulma sürecini kolaylaştırır, kariyer planlamasına yardımcı olur ve aldığı eğitimin belgelenmesini sağlar. Sertifikalar Avrupa, Milli Eğitim Bakanlığı ve Üniversite onaylı olarak kendi içerisinde sıralanır.

Kurumlardan alınan eğitimin başarısını belirleyen sertifikalar, çeşitli merkezler tarafından onaylandığı sürece bireyin geleceğine birçok faydayı da beraberinde getirir. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış sertifikalar, bireyin devlet kurumları ve çeşitli merkezlerde daha kolay iş bulmasına olanak sağlar. Aynı zamanda üniversite onaylı sertifikalar da bireyin merkez temelinde aldığı eğitimin ve bilgi içeriğinin somut bir göstergesidir.

Üniversitelerden Alınan Sertifikalar Ne İşe Yarar?

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün, üniversitelerden alınan sertifikaların iş bulma ve kariyer planlama konusunda sağladığı imkânları araştırdık.

Üniversite Onaylı Sertifika Nedir?

Üniversite onaylı sertifika, üniversiteler bünyesinde sunulan eğitim programlarına ilişkin düzenlenen kursların sonucunda katılımcılara verilen bir belgedir. Üniversite tarafından onaylanmış sertifikaların üzerinde ilgili üniversitenin logo ya da imza gibi işaretleri bulunur. Çeşitli üniversitelerle iş birliği içerisinde sunulan eğitim programlarından alınan sertifikalar, bireyin gelecekte karşılaşacağı çeşitli mesleki olumsuzlukları ortadan kaldırır. Üniversiteler, söz konusu sertifikaların güvenlik ve geçerlilik esaslarına ilişkin olası problemleri engeller.

Üniversitelerden Alınan Sertifikalar Ne İşe Yarar?

Üniversitelerden Alınan Sertifikalar Ne İşe Yarar?

Üniversitelerden alınan sertifikalar;

  • İş dünyası ve kariyer alanında başarıyı belgelendirmenin en kolay yoludur.
  • Mesleki alanda birçok kapının açılmasına olanak sağlar.
  • İş dünyasında rakiplerden ön planda olmanıza yardımcı olur.
  • Geçerlilik ya da güvenliğe ilişkin yaşanması olağan problemleri tümüyle ortadan kaldırır.
  • Hobi ve ilgi alanlarına ilişkin kariyer yolunun çizilmesine yardımcı olur.
  • Kaliteli ve düzenli bir eğitim sürecinin sağlanmasına yardımcı olur.
  • Özgeçmiş (CV) alanında gelişim sağlar.

 

Üniversitelerden Alınan Sertifikalar Ne İşe Yarar?

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Sertifikaları

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi, birçok kategori içerisinde sunduğu onlarca eğitim programıyla kariyer alanında etkin bir başarı sağlar. Novarge, Ankara Bilim Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, Meslek Burda Eğitim Merkezi, Yaşam Artı Uzaktan Eğitim Merkezi ve Uluslararası Akreditasyon Sistemi çözüm ortaklarıyla çalışır. Bu sayede eğitim programlarında elde edilen bir başarı sonucunda sunduğu sertifikalarla, eğitim ve kariyer alanında üstün bir başarı sağlar.

Novarge’de bugün, üniversitelerden alınan sertifikaların iş bulma ve kariyer planlama konusunda sağladığı imkânlardan bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler