Novarge Premium

Uzaktan Eğitim hakkında bilmeniz gerekenler

KARİYER

Dünyadaki bilimsel çalışmaları, teknolojik gelişmeleri ve bilgiyi takip etmek için hayat boyu eğitim şarttır. Hayat boyu eğitimin sağlanması için de uzaktan eğitime ihtiyaç vardır. Eğitimin sürekliliğinin sağlanması için Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim sistemini ile her türlü bilginin Türkiye'nin her yerine ulaşmasını sağlamaktadır.

Uzaktan eğitim yer, zaman, yaş, amaç ve kesim farklı gözetmeden, diledikleri konuda eğitim almak isteyen bireylerin bağımsız ve bireysel olarak nitelikli bilgi sahibi olmasını sağlamakta, eğitim aldıkları konuda uzmanlaşmalarına olanak vermektedir. Bu yönüyle örgün eğitimden farklı olarak, değişik şartlar içerisinde bulunan kitlelerin hızlı ve nitelikli şekilde eğitim almalarını sağlamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ya da Milli Eğitim Bakanlığının onay verdiği kurumlar tarafından düzenlenen uzaktan eğitim programı sonunda katılımcılara MEB onaylı sertifika verilmektedir.

Uzaktan eğitim ve öğretime alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Uzaktan eğitim ile eğitim etkinliklerini planlayan kurum ve öğrenciler arasında dijital ortamda iletişimin sağlanması söz konusudur. Uzaktan eğitimde çoklu ortam ve bilgisayar destekli eğitim ön plandadır. Çoklu ortam teknolojileri, bilgisayar destekli ve bilgisayara dayalıdır. İnternete dayalı uzaktan eğitim sistemi ile birçok alanda Türkiye'nin her yerinde bulunan katılımcılara eğitim verilebilmektedir. Bu eğitim sistemi ile geniş kitlelere rahatlıkla erişim sağlanabilmektedir.

Öğrenci ve öğreticinin aynı ortamda bulunmasa da dijital ortam ile bir araya gelmesi, birbirileri ile iletişim sağlamaları mümkündür. Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim sistemi ile eğitim almak ya da yarıda kalan eğitimlerini tamamlamak isteyen öğrencilere fırsat sunmaktadır. Uzaktan eğitim almak isteyen öğrenciler öncelikle eğitim almak istedikleri alanı belirlerler. Eğitimini almak istedikleri kuruma başvuru yapıp, kayıt olurlar. Kaydı yapılan öğrenci eğitimlere direk olarak başlayabilir. Uzaktan eğitim ile öğrenciler dijital ortamda derslere katılırlar. İyi bir sertifika programı sonucunda aldığınız MEB onaylı sertifikayla işinizde yükselmeniz mümkün olur. Sertifikalarınız İş yeri açarken size kolaylık sağlar. Uzaktan eğitimle aldığınız bilgiler size ömür boyu kolaylık sağlar. Eğitim sonunda alınan sertifika sizin o iş alanında uzman olduğunuzu gösterir.

Uzaktan eğitimle yeni iletişim teknolojilerini kullanmak mümkün olur. Uzaktan eğitim sisteminin temeli kitle iletişim araçlarını kullanmaktır. Bilgisayarla kişinin öğrenmesini pekiştirmek, görsel ve işitsel olarak dijital teknolojinin tüm imkânlarından yararlanması ve etkileşimli olmasını sağlar. Uzaktan eğitim sisteminde eğitimci ve öğrenci arasında iletişim sağlanır. Örgün eğitimde olduğu gibi öğrenci, bilgileri kaynağından öğrenir. Sadece ortam sınıf ortamı değildir, dijital platformdur.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler