Novarge Premium

Uzaktan Eğitim nedir?

NOVARGE'DEN

Günümüz bireylerinin eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu alternatif çözümlerden bir tanesi de uzaktan eğitimdir.

Uzaktan eğitimle öğrenci ve eğitimcinin aynı ortamda olması gerekmez. Ulaşım sorunu yaşayan, bir takım sebeplerle eğitimini yarıda bırakmış olan ya da çeşitli sebeplerle yüz yüze eğitim alma imkânı olmayan bireylere eğitimde fırsat eşitliği sağlanır. Uzaktan eğitim sistemi ile öğrencinin öğrenme sorumluluğunu üstlenmesi sağlanır. Uzaktan eğitimle yüz yüze eğitim arasında belli farklılıklar vardır. Uzaktan eğitim ile farklı ortamlardaki birçok kişi iletişim araçları aracılığıyla bir araya gelir.

Uzaktan eğitim gören öğrencilerin özel yaşamlarını terk etmeden eğitimlerini tamamlaması amaçlanır. Uzaktan eğitim gören kişi ikinci sınıf bir eğitim görmez. Örgün eğitimde olduğu gibi uzaktan eğitim için de ders kitapları, bilgisayar programları, ders videoları ve seviye tespit sınavları hazırlanır. Uzaktan eğitim sistemi, günümüzde başta dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olmak üzere birçok ülkede uygulanan bir eğitim sistemidir. Uzaktan eğitim alan öğrenci, doğru bilgiyi öğrenmek için belli bir zaman ve mekâna sıkışıp kalmak zorunda kalmaz. Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim sistemini ile öğrenciler, eğitim araç ve gereçlerine iletişim teknolojileri ile sahip olur. Eğitim süreci boyunca ihtiyaç duyacağı bilgiler için masraf yapmak zorunda kalmaz. Eğitim almak için bir yerden bir yere gitmek zorunda kalmaz. Yol masrafı, yolculuk süresi ve diğer harcamalar önemli ölçüde azalır. Uzaktan eğitim almak isteyen öğrenciler, Türkiye'nin her yerinden katılım sağlayabilirler. Uzaktan eğitim de sınıf sistemine bağlı kalmak yoktur. Her öğrenci kendi öğrenme hızlarına göre ilerleme kaydeder. Çabuk öğrenen öğrenciler ya da eğitim için fazla vakit harcayan öğrenciler hızlı olarak ilerleyebilir ve diğerlerini beklemek zorunda kalmaz.

Uzaktan eğitimde, günümüzün getirdiği teknolojik imkânlar aktif olarak kullanılır. Eğitim araçları ile görsel ve işitsel olarak öğrenim kolaylığı sağlanır. Uzaktan eğitim de öğrencilerin en kolay şekilde öğrenebilmesi sağlanmaktadır. Teknolojik imkânlarla eğitim; hem ilgi çekici, hem de eğlenceli hale getirilmektedir. Bilgisayar destekli uzaktan eğitim programları, öğrencilerin ilgi duydukları alan üzerinde eğitim almalarını sağlanmaktadır. Uzaktan eğitimde öğrencinin anlamadığı konuyu tekrar tekrar dinleyebilmesi mümkündür. Kendi gelişim süresini kendi ayarlayabilmektedir.  Eğitimde bilgisayar ve teknolojiyi etkin şekilde kullanmak son derece gereklidir. Uzaktan eğitim sisteminde teknoloji ve bilgisayarın etkin bir şekilde kullanılması sağlanmaktadır. İstenilen konuda eğitim almak, uzaktan eğitim sistemi ile son derece kolay hale gelmiştir.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler