Novarge Premium
Yaşam Koçunun Gelecek Hayata Faydaları Nelerdir?

Yaşam Koçunun Gelecek Hayata Faydaları Nelerdir?

KARİYER

Eylül ayının sonuna doğru ilerlediğimiz yeni bir haftanın ilk iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, bireyin iç sesini adeta okuyarak bir yön haritası çizmeye yardımcı olan yaşam koçunun gelecek hayata yönelik faydalarından söz edeceğiz.

Hayata geldiğimiz ilk andan itibaren kaderimiz yörüngesinde bir yol izleriz. Hayatta karşımıza çıkan fırsatlar, yörüngemizi yeni fırsatlarla donatır. Söz konusu fırsatları görebilmek ve hayatımızın temeline yansıtabilmek için gereken inancı benlikte bulabilmemiz gerekir. Kendi benliğimiz içerisinde cesaret ve inanç besleyen tohumları bulamadığımız takdirde yörüngemiz ekseninde ilerlerken yolumuzu kaybedebiliriz.

Yaşamımıza dâhil olan herhangi bir söz, insan ya da ses bile yolumuzu bulabilmemize olanak sağlar. Geleceği şekillendiren yolda yönümüzü gösteren kavramlara inancımız ne kadar yüksek olursa, o kadar doğru sonuca ulaşabiliriz. Örneğin, hayatî açıdan önemi yüksek bir kararı verirken kendi duygularımız ve isteklerimiz arasında bağlantıyı kurmakta zorlanabiliriz. Bu noktada bir eş-dostun ya da uzmanın görüşünü almak doğru yolu seçmemize olanak sağlar. Hayatımız için önemli kararları verebilecek içgüdüyü bulmaya çalışırken hayatî öneme sahip rollerden birini “yaşam koçu” üstlenir.

Yaşam Koçunun Gelecek Hayata Faydaları Nelerdir?

Novarge’de bugün, bireyin iç sesini adeta okuyarak bir yön haritası çizmeye yardımcı olan yaşam koçunun gelecek hayata yönelik faydalarını araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Yaşam Koçu Nedir?

Yaşam koçu, bireyin hedeflerine ulaşma noktasında engel teşkil eden koşulların farkındalığını sağlayarak doğru yönde ilerlemesi için yokuşları düzlüğe çeviren bir yoldaş görevini üstlenir. Yaşam koçunun bireysel yaşama en önemli katkılarından biri, gelecek hayallerini gerçekleştirme yolunda gereken desteği sağlamaktan geçer. Yaşam koçu, bireyin hayatında öncelikle ulaşmak istediği hayalleri tespit eder. Daha sonra söz konusu hedeflere ulaşma yolundaki engelleri ortadan kaldırmak için gerekli desteği sağlar.

Örneğin, hayatınız boyunca hayalini kurduğunuz bir hayâle doğru ilerlerken önünüze çeşitli engellerin çıktığını fark edebilirsiniz. Bu noktada engellerin karşı temelli olduğunu düşünürken aslında engellere neden olan umutsuzluk ve inanç eksikliğinin içinizde olduğunu yaşam koçu yardımıyla anlayabilirsiniz. Yaşam koçu, söz konusu hayallerinize ulaşma aşamasında karşınıza çıkan engellerin nedenlerini ortaya koyarak en kısa yoldan doğru adımlar atmanıza yardımcı olur.

Yaşam Koçunun Gelecek Hayata Faydaları Nelerdir?

Yaşam Koçu Desteğini Kimler Alabilir?

  • Hayâlini kurduğu hedefe ulaşma aşamasında türlü engellere maruz kalanlar.
  • Hayata dair bir amacı ya da beklentisi olmadığını düşünenler.
  • Umutsuzluğa ya da inançsızlığa yenik düşenler.
  • Sürekli aynı olumsuzlukla çabaladığını düşünenler.
  • Yaşamının iplerini eline almak isteyenler.
  • Hedeflerine ulaşmak isteyenler.
  • Hayâlini kurduğu yaşama ulaşmak isteyenler.

 

Yaşam Koçunun Gelecek Hayata Faydaları Nelerdir?

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Yaşam Koçluğu Eğitimi

Novarge’nin sunduğu Yaşam Koçluğu Eğitimi programı, kendi ve çevresindeki insanların hayatına dokunmak isteyenler için oluşturulmuş bir eğitimdir. Sosyolog Arzu Başaran tarafından verilen Yaşam Koçluğu eğitimleri, MEB ve üniversite onaylı bir sertifika kazanmanıza olanak sağlar. Söz konusu eğitim programını tamamladıktan sonra siz de başarılı bir yaşam koçu olarak meslek hayatına atılabilirsiniz.

Novarge’de bugün, bireyin iç sesini adeta okuyarak bir yön haritası çizmeye yardımcı olan yaşam koçunun gelecek hayata yönelik faydalarından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler