Novarge Premium
Yaşama Yön Veren Tedx Konuşmaları

Yaşama Yön Veren Tedx Konuşmaları

EĞİTİM

Yaz mevsimine adım attığımız, mayıs ayının son iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, hayat yolunda düşünmemiz gerekenlere değinirken ilham ve cesaret veren, birbirinden faydalı Tedx konuşmalarına değineceğiz.

Hayatımız boyunca okuduğumuz kitabın herhangi bir sayfasındaki küçük cümle, izlediğimiz filmin can alıcı sahnesi ya da dinlediğimiz konuşmanın herhangi bir fikri; hayata bakış açımızı değiştiren önemli unsurlardan biri haline gelebiliyor. Yaşamımızda bazen gördüklerimizi bir sıradanlık çerçevesinde değerlendirebilir, harekete geçecek cesareti bulmakta zorlanabiliriz. Ancak tam olarak bu noktada duyduğumuz bir cümle bile attığımız adımın büyük bir değişime vesile olmasına en büyük etkenlerden bir tanesidir.

1984 yılında “paylaşmaya değer fikirler” sloganıyla yola çıkan, “Technology, Entertainment, Design” kelimelerinin kısaltması TED konuşmaları, yaşamda yer alan birçok husus hakkında düşünmemiz gerekenlerin farkındalığını sağlayarak, harekete geçme konusunda ilham ve cesaret verici birçok fikri de bünyesinde barındırıyor. Günlük hayatta “ufuk açan konuşmalar” dendiğinde aklımızda ilk başta Tedx konuşmaları belirir. Alanında uzmanlaşmış ve başarılarıyla ses getirmiş kişiler, Tedx konferansları aracılığıyla bilgilerini milyonlara aktarma fırsatına erişebiliyorlar.

Yaşama Yön Veren Tedx Konuşmaları

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün sizler için, alanında uzman birçok konuşmacının ilham verici Tedx konferanslarını derledik. Gelin, birlikte göz atalım.

Mutlaka İzlenmesi Gereken Tedx Konuşmaları

Önyargısız Robotlar-Cem Say

Geleceğin ve yapay zekaların üzerine günümüzün en etkili yazarlarından Cem Say’ın “Önyargısız Robotlar” isimli konuşması, geleceğin teknolojisiyle harmanlanan robotlarını anlatıyor. Cem Say’ın eşsiz hitap yöntemi ve geleceğe yönelik bilgi aktarımıyla Türkiye’nin gurur verici Tedx konferansları arasında yerini alıyor.

Yaşama Yön Veren Tedx Konuşmaları

Mükemmel Liderler-Simon Sinek

İlham verici liderlik modellerini çeşitli örnekler ve modeller çerçevesinde değerlendiren Simon Sinek’in Tedx konferansı, başarı hususunda oldukça ilgi gören konuşmalar arasında yer alıyor. Simon Sinek, ilham verici liderlik için güçlü modelini “Niçin?” sorusu etrafında şekillendiriyor ve konuşma içerisinde Apple, Martin Luther King, and Wright Kardeşler örnekleri üzerinden değerlendirmeler sunuyor.

Yaşama Yön Veren Tedx Konuşmaları

Vücut Dilin Benliğini Şekillendiriyor-Amy Cuddy

Sosyal psikolog Amy Cuddy Tedx konferansının merkez noktasına beden dilinin iletişime yönelik etkilerini ve olağan sonuçlarını koyuyor. Oldukça ilgi gören Amy Cuddy konuşması; vücut dilinin başkalarının bizi nasıl gördüğünü etkilerken, kendimizi görüş alanımızı da şekillendireceğini destekliyor. Oldukça başarılı bir konferans sunan Amy Cuddy, bireyin kendinden emin olmadığı süreçlerde dahi kendinden emin bir duruş sergilediği sürece başarılı olabileceği ihtimalini öne sürüyor.

Yaşama Yön Veren Tedx Konuşmaları

Sen Atatürk'sün, Senin Elin Kanar mı? - Ahmet Naç

Geçmişte yalnızca bir öğretmen olarak anılan ve zaman geçtikçe bir boyacı öğretmen olarak Türkiye’de adını duyuran Ahmet Naç, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü gurur ve onurla “Ondan ne öğrendiysem onu yaptım, fazlasını değil.” sözleriyle konferansının merkez konusu olarak dinleyicilerine sunuyor.

Yaşama Yön Veren Tedx Konuşmaları

Kırılganlığın Gücü-Brene Brown

Oldukça eğlenceli ve etkileyici bir konuşmacı olan Brene Brown Tedx konferansında, derin bir iç görü özelliğini ve kişisel arayışlarını dinleyicilerle paylaşıyor. Empati, ait olma, sevme yetenekleri gibi insani yakınlık özellikleri üzerine çalışan Brene Brown’un Kırılganlığın Gücü konferansı en çok izlenen TEDx konuşmaları arasında yer alıyor.

Yaşama Yön Veren Tedx Konuşmaları

Nasıl Konuşalım Ki İnsanlar Bizi Dinlemek İstesin? - Julian Treasure

İletişimlerde karşımızdaki insanın bizi dinlediğini bilmek, sağlıklı bir konuşma düzeyini doğurur. Ancak konuşurken karşımızdaki insanın bizi dinlemediğini ya da farklı noktalara ilgi beslediğini fark ettiğimiz olmuştur. Julian Treasure’nin Tedx konuşması tam olarak bu noktada yardımcı bir rehber görevini üstleniyor. Konuşmanın merkezinde ses uzmanı, kuvvetli bir konuşmanın nasıl yapılacağını ve bazı pratik ses alıştırmalarını kullanarak empati ile konuşabilmenin yöntemlerini yansıtıyor. Sağlıklı bir iletişimi ve dünyanın dinleme güdüsünü destekleyen konferans, en çok izlenen Tedx konuşmaları arasında yer alıyor.

Yaşama Yön Veren Tedx Konuşmaları

Novarge’de bugün; hayat yolunda düşünmemiz gerekenlere değinirken ilham ve cesaret veren, birbirinden faydalı Tedx konuşmalarını derledik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta sonu diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler