Novarge Premium
Yüksek Çözünürlüklü Metin Okuma Eğitiminin İçeriği

Yüksek Çözünürlüklü Metin Okuma Eğitiminin İçeriği

EĞİTİM

Oxford Üniversitesi’nde Türk Edebiyatı dersleri vermiş olan Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz DEMİR Yaratıcı Yazarlık ve Metin Tasarımı Eğitimi’nden sonra Novarge öğrencileri için mükemmel bir eğitim daha hazırladı: Yüksek Çözünürlüklü Metin Okuma. Bu yazımızda yeni eğitimin konularını ele alacağız.

Yaratıcı Yazarlık ve Metin Tasarımı Eğitimi Nedir?

Yaratıcı yazarlık, hayal gücünü kullanıp özgün ve sanatsal eserler oluşturmak için yazma becerilerini kullanma sürecidir. Bu süreç, hikâyeler, şiirler, oyunlar, senaryolar ve reklam metinleri gibi çeşitli yazı türlerini kapsar. Yazma, düşünceleri, duyguları ve istekleri ifade etmenin yanı sıra metin oluşturmak için de bir araç görevi görür. Kuşkusuz, yazma eğitimi sadece Türkiye'de değil, diğer ülkelerde de zorluklarla karşılaşmakta ve okumaya kıyasla daha fazla çaba gerektirmektedir. Esasen, yazma yeterliliği okuma yeterliliğini takip etmektedir. Yaratıcı Yazarlık ve Metin Tasarımı Eğitimi’nde temel okuryazarlıktan değil, daha ziyade yetenekli ve bağımsız ifade için çok çeşitli olanakların ustaca kullanılmasından bahsedildiğini belirtelim.

Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir’le mükemmel bir yazma serüvenine çıkmaya hazır olun. Bu eğitim sonunda başından sonuna kadar bir metnin ortaya çıkış ve oluşum sürecini keşfedecek, etkili ve satan reklam metinlerini nasıl yazabileceğinizi öğrenecek ve eğitim sonunda yazma deneyiminizi en üst seviyeye çıkaracak çok önemli tüyolara sahip olacaksınız. Ayrıca Prof. Dr. Yavuz Demir’in bu eğitimden sonra Yüksek Çözünürlüklü Metin Okuma Eğitimini de almanızı tavsiye ederiz. Bu eğitimle metinlere daha derinlemesine bir giriş yapabileceksiniz.

Yüksek Çözünürlüklü Metin Okuma Eğitimi Nedir?

Yüksek Çözünürlüklü Metin Okuma Prof. Dr. Yavuz Demir’in tanımı ile şöyle ifade edilmiştir:

“Metinler anlamın kara kutularıdır ve açılmak için sihirli sözcüğü bekler sizden. Vardığınız yer aslında kağıt üstünde size dikte ettirilen okuma bütünlüğünün önüne geçip tasarruflarınızla şekillenebilecek yeni bir oyun yaratma girişimidir. Metinler, derinliklerinde sakladığı anlamlarla kendi evrenini oluşturur. 'Yüksek Çözünürlüklü Metin Okuma Eğitimi' ile bu evrenin kapılarını aralayın! Bu eğitimde, metinlerin yüzeyindeki kelimelerin ötesine geçerek, altında yatan gerçek mesajları keşfedeceksiniz. Dilin sihirli sözcüklerinin peşinden giderek metinlerin bağlamını, göndermelerini ve eleştirel okumanın gücünü öğrenin. Siz de kendi okuma oyununuzu yaratın, metinleri kendi perspektifinizle şekillendirin ve anlamın kara kutusunu aydınlatın.”

Manchester Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan ve Oxford Üniversitesi’nde Türk Edebiyatı dersleri okutan Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz DEMİR tarafından verilen online eğitimi tamamladığınızda okumaya bakışınız çok değişecek. Bu eğitimde “Derinlemesine Anlama”, “Bağlam İçinde Okuma Yeteneği”, “Eleştirel Düşünme”, “Kreatif Yorumlama” ve “Etkin İletişim” gibi kavramlar üzerinden metnin anatomisini çıkaracaksınız.

Eğitimde Hangi Konular İşlenecek?

Prof. Dr. Yavuz Demir tarafından verilen Yüksek Çözünürlüklü Metin Okuma Eğitimi’nin içerik başlıkları şöyle:

* Metinle barışmak

* Okumanın katları

 * Anlamın evrilmesi

 * Yaratıcı okuma

 * Son(söz)suz okuma

 * Okumanın eğlence diyarına dönüşümü

 * Okuma evreninin katılımcıları

Yorumlar

15 Ekim 2023

Alihan Bozar

Eğitim hakkınd mail üzerinden detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

3 kullanıcı içinden 3 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler