Gereksinimler
- Kimlik Fotokopisi
- Diploma veya Öğrenci Belgesi
Açıklamalar
Çocukları tanımada ve onların ruhsal yapılarını öğrenmede en etkili yöntemlerden biri resim analizidir. Küçük yaştaki çocuklar görüşme esnasında sözel olarak ifade etmede zorlandıkları olay ve olguları resimlerine daha kolay yansıtabilirler. Belirli bir kas olgunluğuna erişen çocuğun yaptığı karalamalar onun iç dünyası ve zihin yapısı hakkında bilgiler verir.
Resim Analizi nedir?
Çocukların çizmiş oldukları resimleri “resim” deyip geçmemek gerekir. Çocuklar çizmiş oldukları resimler aracılıyla bize birçok şey anlatırlar.
Örneğin; bazı çocuklar aile üyelerini düz bir çizgi üzerine çizer, bazı çocuklar sayfayı ortadan ikiye bölmüşçesine sağ tarafa bir aile üyesini, sol tarafa diğer aile üyesini, kendisini ortaya ya da hiç çizemeyebilir. Resim orta kısmına ev ağaç gibi bir figür yerleştirebilir. Aslında çizilen her bir figür, çizgiler, nesneler bize birçok şey anlatır yeter ki iyi bir gözlemci, analist ve yorumcu iseniz,. Çocuk Resimleri Analizi Eğitimi sayesinde, çocukların çizmiş oldukları resimlerin, kâğıda yerleştirme şekline göre, sayfayı kullanış biçimine göre, yer yön şekline, mekân perspektif, orantı, renkler, realizm açısından, resmin içeriğine göre ve birçok resim özellikleri sayesinde bir resmi analiz ediyor olacaksınız.
Resim Analiz Eğitiminin Amacı Nedir?
Öğretmenlerin ve bu alanda çalışan uzmanların ayrıca anne babaların çocukları tanımak için yeni teknikler öğrenmelerini sağlamak programın amacıdır. Psiko-pedagojik açıdan çocuğu tanımak ve çocukla yürütülen çalışmalarda teşhis ve tedaviye yön vermek açısından çocuk resminin kullanımını açıklamaktır. Resimdeki önemli belirtilerin uzmanlar için ne anlama geldiğini ifade etmek ve resmin analizinde dikkat edilecek noktaları anlatılmaktır.
Bu eğitimi neden almalıyız?
Resim, çocukların iç dünyasının ifade biçimi ve zihinsel yapısının yansımasıdır. Resimler analiz edildikleri takdirde çizen çocuk hakkında ayrıntılı bilgi verir.. Çocuk çoğu zaman çizdiği resimle annesine olan sevgisini anlatırken, çoğu zamansa babasından kendisine sarılmasını beklediğini söyler. Kimi zaman şiddet gören ya da azarlanan ama bunu kimseye anlatamayan çocukların resimleri birçok mesaj içermektedir. Bu yüzden Resim analizi eğitimi ile çocukların resimler aracılığı ile hem ruhsal dünyaları hakkında bilgi alabiliriz hem de zihinsel bir problemi olup-olmadığını görebiliriz.
Eğitim süreci nasıl oluyor?
Eğitimlerimiz Video Ders + Canlı Ders ve Yüz Yüze Eğitlerden oluşmaktadır.
Eğitim sonunda sertifika veriliyor mu?
Evet eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olduğunuz takdirde Üniversite onaylı 80 saatlik sertifika alacaksınız. Sınavlarımız online olarak yapılmakta ve geçme notu 50 puandır. Sınavdan önce öğrenci panelinizdeki deneme sınavlarını çözmenizi öneririz.
Eğitime Kimler Katılabilir?
- Çocuk ve Ergen Psikiyatristleri ve Asistanları,
- Psikologlar,
- Psikolojik Danışmanlar,
- Sosyoloji mezunları,
- Rehber Öğretmenler,
- Sosyal Hizmet Uzmanları,
- Çocuk Gelişim Uzmanları,
- Okul Öncesi / Anaokulu Öğretmenleri,
- Sınıf öğretmenleri,
- Özel Eğitim Uzmanları,
- Aile Danışmanları,
- Tıp ve Hemşirelik Mezunları,
- Tüm anne babalar
ve bu branşlarda eğitimine devam eden Lisans & Lisansüstü üniversite öğrencileri ile bu alanda çalışanlar eğitime katılabilirler.
Kurs İçeriği
- Neden Resim Analizi?
- Çocuk resmindeki çizgilere psikolojik yorum
- Büyüklük
- Abartmalı Çizgiler
- Eksik Bırakılan Çizgiler
- Çevrenin resme etkisi
- Çocuğun Çizgisel Gelişimi
- Karalama Evresi (2-4 yaş)
- Şema Öncesi Dönem (4-7yaş)
- Şematik Dönem (7-9 yaş)
- Gerçekçilik Dönemi (9-12 yaş)
- Doğalcılık Dönemi (12-14 yaş)
- Röntgen Resimler
- Dikkat ve Taklit
- Gerçeklik Prensibi
- İlk Cinsel Kimlik
- Orantı
- Genelleme ve Ayrıntıyı Fark Etme
- Kompozisyonlama
- Normalin Gerisinde Kalma ve Zeka Geriliği
- Ergenlik ve Bilişsel Fonksiyonun Soyut Düşünme Dönemi ve Perspektif
- Çizgilerin Belirlenmesi
- Detay Yoksunluğu
- Anlam Karmaşası ve Anksiyete
- Aşırı Düzen ve Obsesif Kompulsif Kişilik Bozukluğu
- Etkilenilmiş Alışılmamış Çizgiler
- Şiddet Öğeleri ve Davranım Bozukluğu
- İlk Figürler
- Doğadaki Figürler
- Yaşa Göre Çizgiler ve Standardın Dışına Çıkanlar
- Resmin Çizildiği Zamanın Resme Etkisi
- Resim Yapma Esnasında Konuşma
- Bitmiş Resim Üzerine Konuşmak
- Resim Yapmaya Direnme
- Uzmanın Rolü
- Renk Seçimi
- Resimlerin Duygusal İçeriği
- Çocukluk Depresyonu
- Travma
- Çocuk İstismarı
- Ailesel Şiddete Maruz Kalma
- Dissosiyatif Bozukluk
- Hiperaktivite
- Dil ve Konuşma Bozukluğu
- Vaka Analizleri
- Projektif Testler (D-10 Testi
- Aile Çizim Testi)

15 Ekim 2021
Yeşil Mutabakat Nedir? Planın Esasları Nelerdir?
İnsan eliyle ortaya çıkan ve gün geçtikçe etkisini katlayan iklim krizini önlemek için dünya temelinde atılan bazı adımlar bulunur. “Yeşil Mutabakat” iklim krizini önlemek için en önemli adımlardan birini oluşturur.
01 Ekim 2021
Ders Çalışma Hızı Nasıl Artırılır?
Novarge’de bugün, hız çağının hâkim olduğu günümüzde çalışma hızını artırırken verim sağlayan yöntemlerini araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.
08 Eylül 2021
Çocuklar İçin Geleceğin Anahtarı: Doğru Mesleğe Yönlendirmek
Novarge’de bugün, çocukların bireysel gelişim ve gelecek adımlar için büyük önem arz eden meslek seçimlerine dair ebeveyn yönlendirmesini araştırdık. Gelin, birlikte göz atalım.
19 Temmuz 2021
Uluslararası Onaylı Sertifika Ne işe Yarar?
Eğitim programına dahil olduğunuz bir kurum ya da merkezin çözüm ortakları arasında “Uluslararası Akreditasyon Sistemi” bulunması, başarılı olduğunuz süreçte uluslararası onaylı sertifikaya sahip olmanızı sağlar.
18 Haziran 2021
İnsan Duygularının Kontrolü: Duygusal Zekâ Becerisi
Duygusal zekâ becerisine sahip bireylerin karşısındaki insanların duygularını yorumlama, kontrol etme ve yönetme gibi becerileri dolayısıyla empati yetenekleri de baskındır. İnsanların duygularını ve düşüncelerini fark ederek, kendi duygularının çerçevesinde değerlendirme sürecini üstlenirler.
Yorum Yaz