Novarge Premium
Hayal Gücü ve Zihnin Özel İletişimi: Drama

Hayal Gücü ve Zihnin Özel İletişimi: Drama

KARİYER

Kış ayının ahenkli tavrıyla yüzünü gösterdiği bir pazartesi sabahından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. 2020’nin dünyayı kökünden değişime uğrattığı birçok gelişmeden sonra yeni yılda her şeyin değerini daha iyi anlamaya başladık. İletişimin, ailenin, sevginin, sağlığın, başarının ne denli önemli ve kazanılması zor kavramlar olduğu anlamış olduk.

Yeni yılın ilk ayında, yavaş yavaş kıymetini anladığımız kavramlardan “İletişim” hakkında konuşmak istedik. İletişim kulağa geldiğinde her zaman bir gönderi ve alıcının olduğu, kanal doğrultusunda gerçekleşen bir konuşma sahnesi zihinde canlanır. Fakat iletişim her zaman karşılıklı konuşma pratiklerinden ibaret değildir. Bakış, mimik, hareket, tavır, davranış ve tutumlar ile iletişim kurulabilir.

Novarge’de bugün; hayal gücü ve zihin arasında kurulan iletişimin ortaya çıkarttığı bir kavram olarak; Drama ve Drama Eğitim programlarından bahsedeceğiz.

Drama Nedir?

Drama; bireysel iletişim becerilerinin geliştirilerek kavram, konu, sözcük ya da belli durumların iletişim vasıtasıyla canlandırılması ve sahneye aktarılmasıdır. En kısa tabiriyle drama, hayalleri ve tasarlanan fikirleri eyleme dönüştürme becerisidir. Bireylerin hayal güçleri ve eylemleri arasında bir köprü inşa etmesine olanak sağlayan drama; kişinin kendi benliğinin farkında olarak, hayal gücüne en hızlı erişimi sağlamasına olanak sağlar. Drama, topluluklar halinde ve iletişim vasıtasıyla gerçekleştirilir. Yaratıcı drama eğitmeni, bireylerden herhangi bir ezber ya da oyunculuk performansı beklemez. Önemli olan, kavram çerçevesinde o ana bağlı olarak duyguları açığa çıkartmak ve beden dili ile doğru bir şekilde ifade edebilmektir.

Hayal gücü ve davranış arasında bir köprünün kurulmasına yardımcı olan dramanın, bireyin yaşamına birçok faydası mevcuttur. Gelin bu özelliklere birlikte göz atalım:

Drama Eğitiminin Bireysel Faydaları Nelerdir?

  • İletişimin kuvvetlenmesine yardımcı olur.
  • Özgüvenin ve bireysel farkındalığın gelişmesine olanak sağlar.
  • Bireyin rol yapma becerileri gelişir.
  • Beden dili ve iletişim alternatiflerinin öğrenimi kolaylaşır.
  • Stres ve depresyon kaynaklı psikolojik sıkıntıların ciddi ölçüde önüne geçer.
  • Sosyalleşmeye yardımcı olur.
  • Hayal gücü ile bağın kuvvetlenmesine yardımcı olur.
  • Yaratıcılığın gelişmesine yardımcı olur.
  • Bireyin doğaçlama becerilerini geliştirir.
  • Ezber yeteneğinin gelişmesine yardımcı olur.
  • İleri görüşlülük ve kriz yönetimi becerilerini geliştirir.
  • Grup çalışmalarında aktif beceri oranı artar.
  • Bireysel empati becerisinin gelişmesine yardımcı olur.
  • Okuma becerisini kazandırır.
  • Çalışmaya yönelik eğilimi ve isteği arttırır.
  • Vücut dilinin kullanımına teşvik eder.

Drama Eğitmenliği Nedir?

Drama eğitmenliği; hayal gücü ve zihin arasındaki bağları kuvvetlendirmeye teşvik eden, vücut dilinin kullanımını sağlayan, kişisel gelişimde rol alan bir nevi canlandırma programıdır. Bireylerin fikir ya da konu etrafında düşünerek, bir olgunun toplulukta canlandırılmasını ve gerekli duygunun açığa çıkartılmasını amaçlar. Kişisel gelişimi esas alan her eğitim programında olduğu gibi yaratıcı drama eğitmenliğinde de bireyin yaşamına dokunmak, hayal gücünü açığa çıkartmak ve iletişim yollarının gelişimini sağlamak esastır. Bireylerin özellikle gelişim süreçlerinde yaşamlarına dokunabilmek ve olumlu düzeyde gelişimlerine tanık olabilmek isterseniz yaratıcı drama eğitmenliğinin tam size göre olduğunu söyleyebiliriz.

Yaratıcı Drama Eğitimi Sertifikalı programına Novarge Uzaktan Eğitim Merkezinin sitesinden ulaşabilir ve gerekli eğitimleri gördükten sonra sertifikanız ile hedefe doğru adım atabilirsiniz.

Eğitimin detaylarına linkten ulaşabilirsiniz: https://www.novarge.com.tr/kurs/yaratici-drama-egitici-egitimi

Novarge’de bugün; soyut düşünceye ait hayal gücünün somut bir düşüncede canlandırılmasını konu alan; yaratıcı drama ve yaratıcı drama eğitmenliğini konuştuk. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sendromsuz, sağlıklı ve başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi…

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler