Novarge Premium

İnsan Kaynakları Eğitiminin katkıları nelerdir?

KARİYER

Alanında kendini kanıtlamış uzmanlar tarafından İnsan Kaynakları Eğitimi aldığınız takdirde siz de kısa zamanda bu alan için uzman ve aranan bir kişi olabilirsiniz.

Personel seçimlerinde kuşkusuz en hayati rolü oynayan İK departmanları, günümüz kurumsal firmaları için olmazsa olmaz bir gerekliliktir.

İnsan kaynakları departmanında çalışanlar firma hizmetlerinin yönetimi, iş gücünün planlanması, çalışanlar için performans yönetim sistemlerinin değerlendirilmesi, işçi - işveren arasındaki ilişkiler, işe alma ve tercih etme, ücretler, gerekli durumlarda iş sözleşmelerinin iptali gibi birçok konuda bilgi sahibi profesyonellerdir. İnsan kaynakları departmanı ve çalışanlar yalnızca kendi işyerlerindeki durumu denetlemekle kalmamalı, rekabet içerisinde bulundukları diğer firmaların veya rekabet etmese bile örnek olarak alabileceği daha büyük firmaların insan kaynaklarındaki uygulamaları takip etmek ve farklılıkları açıklayabilmek zorundadır.

İnsan Kaynakları eğitimleri kapsamında yer alan ve insan kaynaklarındaki temel uygulama alanları şu şekilde sıralanabilir:

  • Ödüllendirme
  • Çalışanlar için performans yönetimi
  • Maksimum performanslı İK sistemleri
  • Şirket içi eğitim ve geliştirme
  • İşe alma ve işe devam süreçleri
  • Eşit çalışan hakları
  • İş gücündeki farklılıklar ve sendikalar ile yönetim arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi

İnsan kaynakları yönetimi konusundaki eğitimlere katılanlar gerek işgücü piyasası ve gerekse işgücü piyasasının çalışma prensipleri hakkında çeşitli bilgiler edinirken güncel olarak değişen ve gelişen teknoloji, istihdam düzenlemeleri vb. sosyal gelişmeler ile ilgili araştırmaları da daha yakından takip etme fırsatına erişirler. Bu konuda uzaktan eğitimle alınabilecek bir e-sertifika ile insan kaynakları temelli bir kariyere rahatça başlanabilir. Uzaktan eğitim programlarını başarıyla tamamlayan adaylar aynı zamanda özel ya da kamu sektörlerinde de yönetim ve çeşitli eğitim pozisyonlarında görev alabilirler. Firma hissedarları, çalışanlar, kendi firmalarında işletmeci olarak görev alanlar ve belki de kamu kurumu memurları iş hayatlarında bulundukları konumları daha sağlıklı çözümlemek, herkes için daha iyiye yükseltmek ve kendi kişisel performansları üzerine eğilmek için insan kaynakları ile ilişkili özel uygulamaları bu eğitim programları vasıtası ile kolayca öğrenebilirler.

Herkes tarafından bilindiği gibi işletmeler bir mal veya hizmeti daha hızlı ve konforlu üretip pazarlayabilmek için organizasyonlarını belli bölümlere ayırmışlardır. Bu bölümlerden bir tanesi de bahsini ettiğimiz insan kaynakları departmanı olup aslında organizasyon içerisindeki bütün bölümleri ilgilendiren ve bu farklı bölümlerde yer alan personelin birbiriyle uyumunu sağlayan birimdir. Bu bağlamda insan kaynakları, bir işletme için gerekli insan kaynağının sağlanması (buna işe alım süreçleri de dahil olmakla birlikte), bu kaynağın eksiklerinin her koşulda giderilmesi için gerekirse eğitim düzenlemeleri yapan; organizasyondaki görevlerin planlanması, çalışanların örgütlenmesi ve rahat yönetilmesi için farklı politikaların belirlenmesi rolünü üstlenen çok yönlü bir disiplin olarak tanımlanabilir.

Yukarıda sözünü ettiğimiz insan kaynakları eğitimi; halihazırda çalışmakta olan insan kaynakları yöneticileri, uzmanları ve yardımcıları, işe alım konusundaki uzmanlar, performans değerlendirme uzmanı olarak görev yapanlar, insan kaynakları alanının belirli bir noktasında uzmanlaşmak isteyen çalışanlar, muhasebeciler, yeni mezun bireyler ve bu alana ilgili herkes katılabilir.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler