Novarge Premium
İnsan Kaynakları Uzmanlığı ve Eğitimi

İnsan Kaynakları Uzmanlığı ve Eğitimi

EĞİTİM

Yağışlı gelen mart ayının, yeni bir haftasının ilk iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, insan kaynakları uzmanlığı ve eğitim programlarından bahsedeceğiz.

Günümüzde kariyer planlamasına yönelik birçok farklı meslek adı ve çalışma alanları hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Kariyer planlamasında hedeflediğimiz meslek alanları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürür ve adımlarımızı atmaya başlarız. Çeşitli iş alanları ve meslek dalları arasında sıklıkla karşılaştığımız insan kaynakları uzmanlığı pozisyonu, en kapsamlı meslek dalları arasında yerini çoktan alıyor.

İnsan Kaynakları Uzmanlığı Eğitimi

Novarge uzaktan Eğitim Merkezi olarak, sizler için insan kaynakları uzmanlığını ve eğitim programlarını araştırdık. Gelin, birlikte göz atalım:

İnsan Kaynakları Nedir?

Gün geçtikçe dijitalleşmeye doğru hızlı adımlarla yürüyoruz. Yapay zekanın hakim olduğu teknolojiye dayalı gelecek doğrultusunda, insan gücünün yerini alan teknolojik aygıtlar söz konusu hale geliyor. Ancak her ne kadar gücünün yeri doldurulmaya çalışılırsa çalışılsın, insanın zekâsı ve gücünün tekamül ettiği konum çoğunlukla doldurulamıyor. Gücünü insandan alan insan kaynakları, kurumun hizmet ya da ürün üretebilmesi için gerekli kaynakların başında yerini alır. Kurum içerisinde de insana dair çalışmaların bütününü kapsayan insan kaynakları, uzun vadede kazanımlar elde etmeyi amaçlarken; çalışanlardan yeterli verimin alınabilmesi için gerekli alanlardan biridir. Günümüzde iş dünyasında önemi vurgulanan insan kaynakları uzmanlığı, şirkete dair tüm bölümler ile ilgili olan ve çalışanların organizasyonlarını sağlayan birimdir.

İnsan Kaynakları Uzmanlığı Eğitimi

İnsan Kaynakları Uzmanının Görevleri Nelerdir?

İnsan kaynakları uzmanının şirket içerisinde ve ilgili bölümlerin çalışanları bazında birçok görevi mevcuttur. Söz konusu görevler şu şekilde sıralanabilir:

  • İşe alım ve görüşme süreçlerini yönetmek.
  • Referans aramalarını yapmak ve araştırmak.
  • Adaylara yönelik iş görüşmelerini (mülakat, telefon, e-mail) gerçekleştirmek.
  • Bölümlere ve ilgili departmanlara yönelik personel ihtiyacını belirlemek.
  • Adayların özgeçmiş tarama işlemlerini gerçekleştirmek.
  • İşten ayrılan ve ayrılmayı düşünen çalışanların çıkış görüşmelerini üstlenmek.
  • Performans düzeyine yönelik değerlendirme sistemi oluşturmak ya da var olan sistemin doğru bir şekilde yürütülmesini sağlamak.
  • İnsan kaynakları politikalarının içerisinde yer alan tüm insan kaynakları fonksiyonlarını yürütmek.
  • Merkez bünyesinde çalışan tüm kişilerin kariyer yönetim ve takip sürecini üstlenmek.
  • Çalışma hayatına ve yönetimine ilişkin yönetmelik ve kanun takiplerini üstlenmek.
  • Özel istihdam büroları, işkur, personel kaynakları ve çeşitli eğitim kurumlarıyla ilişkileri yürütmek.
  • Şirketin belirgin hedeflerine yönelik planları yürütmek ve iş gücünü iyileştirici çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayıcı adımlar atmak.
  • Şirket içinde yer alan psikolojik problemlerin (mobbing gibi) önlenebilmesi için personellerin bilgilendirilerek, çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlemek.
  • Şirketin disipline yönelik kuralları ve prosedürlerinin doğru bir çizelgede ilerlemesini sağlayan çalışmalar yapmak.
  • İşe alma ve işten çıkarma süreçlerini denetleyerek, gerektiği süreçte onay ya da ret verme hakkına sahip olmak.
  • Şirketin hiyerarşik görev pozisyonu ve iletişimi hakkında gerekli köprülerin kurulmasını sağlamak, iş gücünü iyileştirici iletişim çalışmaları yürütmek ve yeri geldiğinde arabuluculuk yapmak.

İnsan Kaynakları Uzmanlığı Eğitimi

İnsan Kaynakları Uzmanlığı Eğitimi

İnsan kaynakları uzmanlığı eğitimi, katılımcıların insan kaynakları yönetim pozisyonunun tüm görevleri hakkında bilgi sahibi ve sistemi organize edebilecek yetkinlikte olabilmesini amaçlayan bir programdır. Bireysel ve kurumsal öğrenme sürecini kalıcı rekabet aracına dönüştürmek, insan kaynakları uzmanlığının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bu noktada Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde yer alan insan kaynakları uzmanlığı eğitim programı, kurumların ihtiyacı olan nitelikli insan kaynakları uzmanlarının yetiştirilmesini amaç edinir.

Novarge’nin insan kaynakları uzmanlığı eğitim programını tamamlayan bireyler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan sınava katılım göstererek, gerekli başarıyı elde ettikleri süreçte, MEB onaylı İnsan Kaynakları Sertifikası almaya hak kazanırlar. Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde “İnsan Kaynakları Uzmanlığı” eğitim programına linkten ulaşabilirsiniz: https://www.novarge.com.tr/kurs/insan-kaynaklari-uzm-kursu

Novarge’de bugün, gücünü insandan alan insan kaynakları uzmanlığına ve eğitim programlarına değindik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler