Novarge Premium
Micro:bit Programlama ve Oyun Geliştirme Eğitim Programı Nedir?

Micro:bit Programlama ve Oyun Geliştirme Eğitim Programı Nedir?

KARİYER

Güneşi selamladığımız bir haftanın ortasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün, gün geçtikçe önemli bir büyüme kaydeden, Dijital Oyun Yazılım ve Tasarım kategorisinde yer alan “Micro:bit Programlama ve Oyun Geliştirme” eğitim programından bahsedeceğiz.

Teknoloji çağına büyük adımlar attığımız günümüzde, programlama ve bilgisayar dilinin öğretilerine tümüyle ihtiyaç duymaktayız. Pandemi gibi olağanüstü şartlar ve geleceğin bir getirisi olarak teknoloji, insanların yaşamsal faaliyetlerini sürdürme noktasında katkısı göz ardı edilemez bir olgu olarak karşımıza çıkar. Teknolojinin bir getirisi olan bilgisayar ve telefon gibi yeni medya sistemleri, insanların yaşamsal faaliyetlerini pratik hâle getirme konusunda büyük bir öneme sahiptir.

Micro:bit Programlama ve Oyun Geliştirme Eğitim Programı Nedir?

Günümüzde dünyanın en büyük endüstrilerinden biri dediğimizde karşımıza Dijital Oyun Yazılım ve Tasarım sistemleri çıkar. Ekonomik krizlerden etkilenmeyerek gün be gün büyüme sürecini devam ettiren oyun sistemleri, geleceğin mesleklerini belirleme noktasında da büyük bir öneme sahiptir. Geleceğin teknolojik getirileri olarak meslek ve günlük yaşam noktasında söz sahibi olan programlama dili, birçok sektöre yön veren sistemlerden bir tanesidir.

Geleceğin sistemlerine göz atıldığında çocukların özellikle programlama diline yönelik hakimiyeti, eğitim ve kariyer alanında söz konusu başarılarını gösteren unsurlardandır. Ancak C, PHP, ASP, Java, Unity gibi yazılım dilleri çocukların algılama noktasında zorluk yaşayacağı bir sisteme sahiptir. Bu noktada Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi’nin AR-GE yaparak çocuklara yazılım dilini kolay biçimde aşılayacağı Scratch ile blok tabanlı oyun geliştirme sistemleri önem kazanır. Söz konusu sistem sayesinde çocuklar algoritma oluşturma yeteneklerini daha eğlenceli bir dille öğrenir ve bilgisayar programlarının arka planına yönelik bilgi sahibi olurlar.

Micro:bit Programlama ve Oyun Geliştirme Eğitim Programı Nedir?

Novarge’de bugün; gün geçtikçe önemli bir büyüme kaydeden, Dijital Oyun Yazılım ve Tasarım kategorisinde yer alan “Micro:bit Programlama ve Oyun Geliştirme” eğitim programını araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Micro:bit Programlama ve Oyun Geliştirme Eğitimi Avantajları Nelerdir?

Çocukların kolay yoldan algoritma ve program diline hakim olduğu Micro:bit programlama ve oyun geliştirme eğitimi kapsamında kazanım sağlayacağı birçok avantaj mevcuttur.

Eğitim programı sayesinde;

  • Bilgisayar dili ve algoritma dünyasına yönelik bilgi sahibi olmak mümkündür.
  • Yaratıcı fikirlerle geleceğin projelerini şekillendirmek olağandır.
  • Oyun tasarımları yaparak dijital oyun yazılımı dünyasına güçlü bir adım atmak mümkündür.
  • Mantıksal düşünmek ve olay örgülerini değerlendirebilmek kolaylaşır.
  • Geleceğin teknolojilerine hakimiyet sağlanır.
  • Yaratıcı, yenilikçi ve iler görüşlü bir yapıya sahip olmak mümkündür.
  • Geleceğin mesleklerine kolay uyum sağlanır.
  • Eğitim ve kariyer alanında birçok kapı kolayca açılır.
  • Oyun yazma sürecinin kurgusal aşamaları hakkında bilgi sahibi olunur.

 

Micro:bit Programlama ve Oyun Geliştirme Eğitim Programı Nedir?

Novarge Micro:bit Programlama ve Oyun Geliştirme Eğitimi

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından sunulan Micro:bit Programlama ve Oyun Geliştirme Eğitimi sayesinde çocuklar sadece Scratch ile oyun geliştirmeyi değil, BBC Micro:bit kartı ile oyunu dışardan nasıl kontrol edeceklerini de öğrenirler. Yenilikçi eğitim programı sayesinde 9-18 yaş arası çocukların oyun yazma sürecinin temellerini kavrayıp, ileride başarılı bir oyun tasarımcısı olma süreci kolaylaştırılır.

Novarge’nin Micro:bit Programlama ve Oyun Geliştirme Eğitimi, Bilişim Teknolojileri öğretmeni Erdal Delebe ve Uzman öğretmen Serhat Kağan Şahin tarafından verilir. Türkiye’nin en kapsamlı uzaktan eğitim merkezi olan Novarge’de alınan eğitim sonunda MEB, Ankara Bilim Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi onaylı bir sertifika verilir. Bu sayede bireyin eğitim ve kariyer alanında oldukça büyük başarılara sahip olması mümkündür.

Micro:bit Programlama ve Oyun Geliştirme Eğitim Programı Nedir?

Novarge’de bugün; gün geçtikçe önemli bir büyüme kaydeden, Dijital Oyun Yazılım ve Tasarım kategorisinde yer alan “Micro:bit Programlama ve Oyun Geliştirme” eğitim programından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize başarılı, mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler