Novarge Premium
Ruhsal Güç Kaynağı: Müzik

Ruhsal Güç Kaynağı: Müzik

NOVARGE'DEN

Yeni bir günün tüm enerjisini ve mutluluğunu hissettiğimiz hafta ortasından hepinize merhaba Novarge okurları.

Haftanızın verimli, başarılı ve sağlıklı geçmesini dileyerek sizlere bugün ruhun beslendiği güzelliklerden ve hayata karşı bakış açımızı değiştiren yegâne değerlerden bahsedeceğim.

Hayatta karşımıza çıkan zorlukları, engebeleri ve tümsekleri görmeyebiliriz. Bu tümsekler bazen bize öyle bir yokuşun gidişatını hazırlar ki, psikolojik olarak uyum sağlamakta zorlanabiliriz. Psikolojimizi zorlayan bu gibi durumlar ruhsal dinginliğimizi tehlikeye atabilir. Örneğin tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, insanların sağlığını etkilediği ilk günden beri tüm gündemimizin içerisine yerleşti. İnsanlık olarak bu zorlu sürece uyum sağlayabilmek için evlerimizde kaldığımız süreçte ruhumuzu dizginleyecek aktiviteleri arar olduk. Bu aktiviteler yoga, resim, müzik ve dans olarak şekillendi. Tüm bu aktiviteler arasında ruhun doyumunu sağlayan öyle bir güç var ki tam olarak bir iyileştirici görevi görüyor. Ruhsal gücümüz olarak: Müzik.

“Müzik ruhun gıdasıdır.” Sözü boşuna sarf edilmiş bir cümle değil. Müzik her anlamda ruhumuzu besliyor ve zihnimize bir terapi gibi etki ediyor. Hepimiz evde, arabada, sokakta, uykumuzda, rüyamızda, dizilerde, yolda, ormanda ve tatilde müzik dinliyoruz. Hatta müziksiz yapamıyoruz dersek de çok yanlış bir tanım yapmış olmayacağız. 

Müzik, dargın ve solgun yüreğimizi neşelendirir, mutsuz yüzümüze bir küple neşe aşılar, kızgın suretlerimizi bir çocuk edasıyla keyiflendirir. Kısacası müzik, benliğimizi vücudumuzun her yerine işler. İçimizdeki hislerin, duyguların, karakterlerin gün yüzüne çıkmasını ve benliğimiz ile tanışıklığını sağlar.

Müziğin ruhun gıdası olduğu yönünde tespitlerin yanı sıra insan vücuduna ve sağlığa ilişkin etkileri de gözle görülebilir.

Müzik,

  • Yaratıcılığın gelişmesini sağlar.
  • İnsan bünyesinde stres ve kaygıya sebep olan duyguların etkisini azaltır.
  • Hafızayı güçlendirir ve konsantrasyon düzeyini arttırır.
  • Uykuda geçen sürenin verimli olmasını sağlar.
  • Duygu durumu ve akıl arasındaki dengenin kurulmasını sağlar.
  • Bağışıklığı ve sağlığı güçlendirir.

Müziğin iyileştirici gücü ve insan sağlığı üzerindeki etkisi çok eski çağlardan itibaren fark edilmiş ve bireysel gelişim süreçlerinde kullanılmıştır. Örneğin eski çağlarda Şamanlar şifa kaynağı olarak müziğin iyileştirici gücünü kullanırlar. Bilimsel araştırmalar sonucun insan bünyesinde her hücrenin titreşim halinde olduğu bilinmektedir. Bu titreşimlerin müziğin titreşim senkronizasyonu ile hareket etmesi neticesinde bir uyum sağlanır. Müzik, titreşimi neticesinde bireyin bünyesine hitap edebiliyor. Müziğin insan bünyesi ile titreşim senkronizasyonuna fizikte “sarkaç prensibi” adı verilmektedir. Vücudun uyumsuz titreşimler ile senkronizasyona girme mücadelesinde ve yüksek ses düzeylerinde vücut stres ve kaygı gibi ruhsal problemler yaratabiliyor.

İnsan vücudu yaradılışı itibariyle belirgin bir ritme ayak uydurmaktadır. Günlük hayatta kalp atışımız, heyecanımız ve mutluluk gibi dönemsel mutluluklarımız bünye üzerinde bir ritim belirliyor. Aynı zamanda karşımıza çıkan stres, kaygı ve duygu bozukluğu gibi durumlar vücut ritminde bozulmalar yol açabiliyor. Tam olarak bu noktada da müziğin şifa gücü dereye giriyor ve bu şifalama yöntemi ile ritimler uyumlu hale getiriliyor.

Hayatın karşımıza çıkardığı olumsuzlukları önleme tekniği olarak müziğin etkisini kullanan ve eğitim programını sizlere sunan Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi, “Müzikle Ruhsal Değişim Programı” ile sizlere bir uyumlama yöntemini tanımlıyor.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi’nin sunduğu eğitim programında bireyin günlük hayatta strese ve duygu durumlarına ilişkin sorunların çözüm yöntemleri ve müziğin iyileştirici gücünün kullanılması hedefleniyor. Eğitim programına buradan ulaşabilirsiniz:https://www.novarge.com.tr/kurs/muzikle-ruhsal-degisim-tek-egitimi

Haftanın son günlerini selamladığımız ve geleceğe umutla baktığımız bir hafta ortasında yazımızın sonunda sizlere mutlu, huzurlu ve başarılı günler diliyorum Novarge ailesi.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere. Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler