Novarge Premium

STEM Öğretmenliği Uzaktan Sertifika Programı

KARİYER
Bu içeriği sesli dinleyin

STEM STEM Öğretmenliği Uzaktan Sertifika Programı NOVARGE bünyesinde Türk Hava Kurumu Üniversitesi onaylı verilmeye başlandı. STEM konusunu daha detaylı öğrenmek için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

STEM NEDİR?
STEM açılımı, Science (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinden meydana gelmektedir. STEM bu 4 disiplinin bir araya gelerek oluşturduğu, öğrencilerin teorik derslerde gördükleri konuları farklı uygulamalarla deneyimlemelerini sağlayan bir programdır. Öğrenciler hem matematik ve fen bilimlerinin günlük hayatta ne şekilde karşımıza çıktığını öğrenebilmekte, hem de erken yaşta mühendisliğe karşı ilgileri oluşmaktadır

STEM eğitimi; ekonomik anlamda ilerleme ve liderlik için insan gücü ihtiyacını karşılamayı ve güçlendirmeyi hedefler ve ayrıca toplumsal barış ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamada bir araç olarak da kullanılmaktadır.

ABD’de yayımlanan 21. Yüzyıl için Öğrenme Raporunda üç anahtar alanda dokuz farklı öğrenme becerisine yer verilmiştir. Bu üç anahtar alan;

 - Bilgi ve İletişim Becerileri
 - Düşünme ve Problem Çözme Becerileri
 - Kişilerarası İletişim ve İşbirlik Becerileri

STEM eğitimi bahsedilen bu alanlarda öğrencilere yetkinlik kazandırmayı amaçlar. Eğitim süresince öğrenciler ana disiplinin yanı sıra; kritik düşünme, problem çözme, işbirlikli çalışma gibi çeşitli farklı becerileri kazanırlar.

STEM Öğretmeni olmak isterseniz siz de 0312 9113232 numaralı telefonumuzu arayarak detaylı bilgi alabilir ve kayıt yaptırabilirsiniz.

Yorumlar

09 Şubat 2020

salih albayrak

Detaylı bilgi için blog yazınıza yönlendiriyorsunuz ama orada da aynı yazı var. Ne yazık ki bilgilendirmeniz yeterli değil.

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

4 kullanıcı içinden 4 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler