Novarge Premium
Toplumun Temel Yapısı: Aile Danışmanlığı Eğitimi

Toplumun Temel Yapısı: Aile Danışmanlığı Eğitimi

KARİYER
Bu içeriği sesli dinleyin

Baharın gelişinin ruhumuzda uyandırdığı mutluluklar ile yeni bir iş gününden merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle toplumun temel taşı olan aile kavramından ve aile danışmanlığı eğitiminden bahsedeceğiz.

Aile, toplumun temel taşını oluşturur. Bireyin ilk eğitim kurumunu ve yanlışlar ile doğruyu öğrendiği bir birimini oluşturan aile kavramı, bir toplumun temelidir. Aile; anne, baba, çocuklar ve kan bağının bulunduğu bireylerin tümünü kapsayan bir bütündür. Her şey ailede var olur ve öğrenilir. Örneğin sevginin en saf ve karşılıksız şeklini ailede öğreniriz. Anne ve babamızın şartsız koşulsuz bizlere verdiği emekler neticesinde, sevgimizi ve saygımızı sunarız.

Okul öncesi eğitimin temeli aileye dayanır. Saygıyı, sevgiyi ve davranışı ailenin kendisinden öğreniriz. Toplumda var olan her bireyin yaş ya da konum fark etmeksizin ihtiyaç duyduğu aile kavramı; geçmişin yanında geleceği de şekillendiren bir bütündür. Mutlu ve saygı çerçevesinde bağların bulunduğu ailelerde gelişen çocuklar, geleceğe daha umutlu ve hevesli bakabilirler.

Aile Danışmanlığı Eğitimi

Aile kavramı sadece kendi içerisinde etkisi olan bir bütün değildir. Bir ailenin içerisinde gelişen birey, gelecekte kendi kurduğu ailenin temellerini de gördüğü gibi şekillendirir. Örneğin; saygı ve sevgi çerçevesinde aile bağlarıyla güçlenmiş bir hanede gelişen bireyler, ileride kendi ailelerini kurarken özellikle saygı ve sevgi çerçevesinin korunmasına özen gösterirler.

Bireylerin hayatları için oldukça büyük önem arz eden aile bağları içerisinde olumsuzluklar ve tökezlemeler meydana gelebilir. Ailede meydana gelen sorunların üstesinden gelmek, bireylerin bu bağa güçlü tutunabilmesi için temel koşuldur. Çeşitli sorunların meydana geldiği ailede, sorunların çözümü ve sağlıklı bağların korunabilmesi için alınabilecek bazı destekler mevcuttur. Bu desteklerden ilkini “Aile Danışmanlığı” oluşturur.

Aile Danışmanlığı Nedir?

Aile danışmanlığı, bireylerin birbirleriyle olan ilişkileri, evlilik problemleri, ayrılık ya da boşanma gibi durumlarda kişilerin çeşitli zorlukların üstesinden gelebilmesine yardımcı bir danışmanlık hizmetidir. Ailenin yaşam kalitesini yükseltmeye ve dengede tutmaya yönelik bir destek hizmeti oluşturan aile danışmanlığı; eşler arasında ya da yakın çevreyle olan ilişkilere yönelik problemlere çözüm yöntemleri geliştirmek, ailenin yaşam düzenini sağlamak ve çocukların bakım detayları gibi konularda hizmetlerini şekillendirir.

Aile Danışmanlığı Eğitimi

Aile bir bütündür ve tüm yapı taşları bütünün parçalarını oluşturur. Herhangi bir aile üyesinin içerisinde bulunduğu problem durumu, tüm aile üyelerini yakından ilgilendiren bir süreçtir. Bu nedenle aile danışmanlığında bireyleri parçalı olarak değil, bir bütün şeklinde ele alarak çözüm yöntemleri geliştirmek esastır.

Aile danışmanlığının hedefleri arasında, ilişkiler esasında belirleyici bir rolü olan duygu yönetimleri ve iletişime dayalı sorunlar için yol gösterici bir tutum sergilemek yer alır.

Aile Danışmanlığı Eğitimi

Aile danışmanlığı, aile içerisinde yaşanması olası problemleri ortadan kaldırmak ve halihazırda var olan problemler için yol gösterici bir çözüm yöntemi sunabilmeyi esas alan bir danışmanlık hizmetidir. Aile danışmanlığı eğitimi sayesinde kadın ve aile sağlığı, rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilir ve aile mahkemelerinde bilirkişi danışman olarak hizmet verebilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Eğitimi

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde “Aile Danışmanlığı Kursu” eğitim programı ile MEB onaylı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yönetmeliğinde verilen sertifikaya sahip olarak, siz de aile danışmanlığı hizmeti verebilirsiniz. Eğitim detaylarına linkten ulaşabilirsiniz: https://www.novarge.com.tr/kurs/aile-danismanligi-kursu

Novarge’de bugün, toplumun temel yapı taşını oluşturan aile kavramından ve aile danışmanlığı eğitim programlarından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler